Εκλογές το 2014 «βλέπει» ο Σκουρλέτης

Εκλογές το 2014 «βλέπει» ο Σκουρλέτης

 

Δεν τίθεται θέμα συνεργασίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, δηλώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στον “Τύπο της Κυριακής”, ο οποίος τονίζει ότι “δεν συντρέχουν οι αναγκαίες προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο”. Επισημαίνει, ακόμη, πως “ούτε είμαστε ΠΑΣΟΚ ούτε φιλοδοξούμε να αποτελέσουμε τον διάδοχό του. Συγκροτούμε την Αριστερά της εποχής μας με τα δικά της χαρακτηριστικά. Σε αυτή την πορεία συναντιόμαστε με πολίτες που μέχρι πρότινος εκφράζονταν από άλλους πολιτικούς χώρους”.

Ο κ. Σκουρλέτης θεωρεί ότι, είναι πολύ πιθανό να γίνουν εκλογές μέσα στο 2014, καθώς, όπως εκτιμά, στις επερχόμενες ευρωεκλογές η κυβέρνηση θα υποστεί μια πανωλεθρία και τότε θα είναι πολύ δύσκολο να παραμείνει στη θέση της. “Ενδεχομένως η κυβέρνηση να οδηγηθεί σε εκλογές πριν ή ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές. Σε κάθε περίπτωση, προβλέπω μια μεγάλη ήττα της” αναφέρει.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει ότι η καταγγελία του μνημονίου αποτελεί σταθερή δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ και, όπως υπογραμμίζει, “είναι το πρώτο αποφασιστικό βήμα για να αρχίσει, για πρώτη φορά, η πραγματική διαπραγμάτευση”. Για το χρέος σημειώνει ότι το κόμμα του ζητά τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και αποπληρωμή του υπόλοιπου με ρήτρα ανάπτυξης, ανεξάρτητα από το αν αυτό χαρακτηριστεί ως επαχθές ή όχι και προσθέτει ότι “το ακριβές ποσοστό του επαχθούς χρέους θα μπορούσε να προσδιοριστεί από μια λογιστική επιτροπή ελέγχου, όπως άλλωστε είχαμε προτείνει στο παρελθόν”.

Τέλος, αναφερόμενος στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, σημειώνει ότι “είναι πολύ νωρίς για να ανοίξει το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, μάλλον αυτό θα το αντιμετωπίσει η επόμενη Βουλή”.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ