Δεν αποκλείει συμμετοχή στις εθνικές εκλογές ο Χατζημαρκάκης

Δεν αποκλείει συμμετοχή στις εθνικές εκλογές ο Χατζημαρκάκης

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να συμμετέχει με το κόμμα του και στις εθνικές εκλογές, ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής της Γερμανίας, Γεώργιος Χατζημαρκάκης, ο οποίος τόνισε ότι, προς το παρόν, τον ενδιαφέρουν μόνο οι ευρωεκλογές, αλλά τίποτα δεν αποκλείεται γιατί “η ζωή είναι πολύπλοκη”.

Ο κ. Χατζημαρκάκης, ο οποίος πρόσφατα ανακοίνωσε την ίδρυση τού κόμματος “Ελληνες Ευρωπαίοι Πολίτες”, με το οποίο θα διεκδικήσει την ψήφο των Ελλήνων στις ευρωεκλογές, επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, “έδωσε καλή εικόνα” κατά την πρόσφατη παρουσία του στο Στρασβούργο.

Σε σχέση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, σημείωσε πως είναι καλό ότι είναι επικεφαλής του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στις ευρωεκλογές, γιατί μια ελληνική φωνή ακούγεται στο εξωτερικό. Πρόσθεσε ότι ο κ.Τσίπρας έχει καλή εικόνα σε χώρες, όπως η Ιταλία και η Γαλλία.

Σχετικά με το αν οι ευρωεκλογές μπορούν να δώσουν έναυσμα και για πρόωρες εθνικές εκλογές, ο κ.Χατζημαρκάκης επισήμανε -σε συνάντηση με δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη- ότι αυτό εξαρτάται από την ετυμηγορία της κάλπης. “Αν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ λάβουν κάτω από 20% στις ευρωεκλογές, κάτι που δεν αποκλείω, τότε δεν αποκλείεται κάτι τέτοιο, καθώς “μια κυβέρνηση χωρίς την υποστήριξη τού λαού πολύ δύσκολα θα συνεχίσει την πορεία της”.

Ερωτηθείς, για το τι περιμένει από την όποια ελληνική κυβέρνηση θα προκύψει στις επόμενες εθνικές εκλογές, απάντησε: “μέχρι τις ευρωεκλογές οποιαδήποτε χαλάρωση στη λιτότητα για την Ελλάδα, θα φουντώσει τα άκρα” και τα ανθελληνικά -αντιευρωπαϊκά κόμματα στις ευρωπαϊκές χώρες.

Ωστόσο, πρόσθεσε, μετά τις ευρωεκλογές και έχοντας προετοιμάσει το έδαφος, η Ελλάδα μπορεί και θα πρέπει να διεκδικήσει πιο συντονισμένα την επιμήκυνση αποπληρωμής του χρέους σε 50 χρόνια, με σχεδόν μηδενικό επιτόκιο και επιλεκτικό κούρεμα του χρέος, “γιατί το τελευταίο PSI βούλιαξε”.

Σημειώνεται ότι, ο κ.Χατζημαρκάκης παρουσίασε σήμερα το βιβλίο του, με τίτλο “Παράγων Ελλάς”.

 

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ