Νεολαία ΠΑΣΟΚ: Οι νέοι δεν είναι αριθμοί

Νεολαία ΠΑΣΟΚ:Οι νέοι δεν είναι αριθμοί 

 

«Οι Νέοι Άνθρωποι δεν είναι αριθμοί στα τεφτέρια των υπαλλήλων της Τρόικα», τονίζει η Νεολαία του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με την πρόταση του Κέντρου Προγραμματισμού Οικονομικών Ερευνών.

«Την ώρα που τα νεανικά όνειρα είναι χαμένα στο λαβύρινθο της κρίσης… Την ώρα που άνθρωποι στην ακμή της δημιουργικότητας τους, είναι εγκλωβισμένοι στο περιθώριο λόγω της ανεργίας. Την ίδια ώρα το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) σε εισήγηση του πιστεύει οτι η ανεργία θα αντιμετωπισθεί με δωρεάν εργασία Νέων!!», αναφέρει η ανακοίνωση της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ και προσθέτει:

«Συγκεκριμένα στο πρώτο τεύχος της νέας μηνιαίας έκδοσης του με τίτλο “Ελληνική Οικονομία” το ΚΕΠΕ, φορέας που λειτουργεί συμβουλευτικά προς την Κυβέρνηση, προτείνει : “για τους Νέους 15-24 ετών (15-28 ετών διευρυμένος ορισμός) κατάργηση του κατώτατου μισθού έως ένα έτος από την πρόσληψη τους, ώστε να δίνεται ισχυρό κίνητρο στην επιχείρηση να τον/την προσλάβει και να κρίνει την καταλληλότητα του/της (βασικές και μη γνώσεις και δεξιότητες)”».

«Αμισθή απασχόληση Νέων, δηλαδή, ώστε να μειωθεί η ανεργία και να έρθει αυτό που κάποιοι ονομάζουν “ανάπτυξη” και εμείς λέμε “εργασιακό μεσαίωνα”. Ζητούμε από τα κόμματα της Συγκυβέρνησης να απορρίψουν την κατάπτυστη πρόταση του ΚΕΠΕ , που εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα», σημειώνει η Νεολαία του ΠΑΣΟΚ και υπογραμμίζει:

«Ζητούμε από το ΚΕΠΕ να πατήσει τα πόδια του στη γη και να μην συμπεριφέρεται ως νεοφιλελεύθερο think tank. Οι Νέοι Άνθρωποι δεν είναι αριθμοί στα τεφτέρια των υπαλλήλων της Τρόικα. Οι Νέοι Άνθρωποι είναι το μέλλον της χώρας και καλό είναι να το αντιληφθούν έστω και την ύστατη στιγμή γραφειοκρατικοί μηχανισμοί και πολιτικά κόμματα».

 

 Διαβάστε επίσης:

Στρατούλης: Σύγχρονο σκλαβοπάζαρο…

ΔΗΜΑΡ: Ακραίες προτάσεις

Το ΚΚΕ για τις προτάσεις του ΚΕΠΕ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ