Επίθεση Τσίπρα στον Σουλτς

Επίθεση Τσίπρα στον Σουλτς

“Ο υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Αριστεράς Αλέξης Τσίπρας άσκησε αυστηρή κριτική στον απερχόμενο Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς” αναφέρεται σε δημοσίευμα του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

“Ο κ. Σουλτς δρα ως αν να είναι υποψήφιος των Χριστιανοδημοκρατών και της Καγκελαρίου Άνγκελας Μερκελ, είπε ο Αλεξης Τσίπρας την Παρασκευή” συμπληρώνεται στο δημοσίευμα.

Στη συνέχεια “ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε έκπληκτος όταν πριν από λίγες μέρες διάβασε μια συνέντευξη του Μάρτιν Σουλτς στην οποία δήλωνε ότι δεν θα έπρεπε η καγκελάριος να κατηγορείται για κάθε αρνητική εξέλιξη στην Ευρώπη. «Οι αποφάσεις λαμβάνονται από κοινού με τους 28 πρωθυπουργούς» έλεγε χαρακτηριστικά ο κ. Σουλτς.

Είναι ο κ. Σουλτς υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών ή της κυρίας Μέρκελ και των Χριστιανοδημοκρατών, διερωτήθηκε ο Αλ. Τσίπρας. Σε αυτήν την συνέντευξη  διατύπωσε ο κ. Σουλτς δημόσια την επιθυμία του να είναι ο εκλεκτός της κυρίας Μέρκελ στην Ευρώπη, είπε ο Αλ. Τσίπρας. 

Το ερώτημα είναι αν το ίδιο θέλει και η κοινωνική βάση των σοσιαλδημοκρατών. Οι απλοί ψηφοφόροι του SPD θέλουν την κυρία Μέρκελ ανεξέλεγκτη στην Ευρώπη ή μια Ευρώπη δημοκρατικό αντίβαρο στην αλαζονεία και την αυθαιρεσία του νεοφιλελευθερισμού; Η συμμαχία Σούλτς και Μέρκελ εγγυάται, σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, την συνέχιση της λιτότητας, της ύφεσης και της ανεργίας.

Εμείς απευθυνόμαστε στον απλό Γερμανό πολίτη που παραδοσιακά ψηφίζει SPD: Τον προτρέπουμε να πάει να ψηφίσει στις ευρωεκλογές στις 25 Μαΐου. Και με την ψήφο του να δώσει εντολή ελπίδας και αλλαγής στην υποψηφιότητα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, είπε κλείνοντας”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ