Λυκούδης: Κανείς δεν μπορεί να μου πει αν έκανα καλά η όχι

Λυκούδης: Κανείς δεν μπορεί να μου πει αν έκανα καλά η όχι

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Σπύρος Λυκούδης, μίλησε στον realfm και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή, σχετικά με την πρωτοβουλία του να παραβρεθεί σε εκδήλωση των 58 και τις αντιδράσεις που υπήρξαν από την ΔΗΜΑΡ.

«Εγώ εκεί δεν πήγα ως οργανικό στοιχείο. Πήγα γιατί είναι όλοι φίλοι μου. Μετά από 40 χρόνια που είμαι στην ανανεωτική αριστερά, έχω πάρα πολύ μεγάλη δυνατότητα να επιλέξω αν μπορώ ή αν πρέπει να πάω σε μια εκδήλωση η όχι. Κρίνω πολιτικά και δεν πιστεύω ότι μπορεί κάποιος να μου πει ότι έκανα ή δεν έκανα καλά», σχολίασε αρχικά ο κ. Λυκούδης και συνέχισε:

«Είμαι σε μια φάση όπου θεωρώ ότι υπάρχει μια αρνητική εξέλιξη στον χώρο της κεντροαριστεράς. Πρώτον επειδή η Δημοκρατική Αριστερά, δεν μπήκε με αποφασιστικές πρωτοβουλίες, δεν πρωτοστάτησε σε αυτόν τον διάλογο. Κακώς δεν το έκανε. Και από την άλλη μεριά, η κίνηση των 58 μετατρέπεται σε έναν πολιτικό σχηματισμό με μοναδική υποστήριξη το ΠΑΣΟΚ. Αυτό είναι ένα δεύτερο σημείο αρνητικής πολιτικής εξέλιξης».

«Από πουθενά δεν προκύπτει η στροφή προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν υπάρχουν τέτοιες σκέψεις στη ΔΗΜΑΡ ενδιαφέρουσες είναι αλλά δεν διαμορφώνουν την κατεύθυνση του κόμματος. Δεν συμφωνώ, Είναι άλλο πράγμα μια ισχυρή κεντροαριστέρα να επιχειρήσει στρατηγικά να συναντηθεί σε ένα μεγάλο σχέδιο προς τα αριστερά με δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και άλλο πράγμα να γίνει η Δημοκρατική Αριστερά συμπλήρωμα του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό αποτελεί τον θάνατο της», τόνισε ακόμα ο Σπύρος Λυκούδης.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ