Μπακογιάννη: Εάν μας διχάσει η τρομοκρατία θα έχει πετύχει τον στόχο της

Μπακογιάννη: Εάν μας διχάσει η τρομοκρατία θα έχει πετύχει τον στόχο της

Η βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, μίλησε στον Real Fm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για την τρομοκρατία και την αντιμετώπισή της από την δικαιοσύνη, αλλά και για τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις.

«Υπάρχει μια πάρα πολύ μεγάλη οργή και μια πάρα πολύ μεγάλη στεναχώρια για όσα συμβαίνουν. Το ελληνικό κράτος έχει μια αντιμετώπιση χαλαρή έναντι στην τρομοκρατία. Δεν κλείνει το θέμα με μια απλή σύλληψη ενός δολοφόνου», ανέφερε αρχικά μεταξύ άλλων η κ. Μπακογιάννη και συνέχισε:

«Όταν περνάμε περιόδους ηρεμίας ξεχνάμε το πρόβλημα και από εκεί και πέρα γίνονται όλα αυτά τα κωμικοτραγικά που διαβάζουμε σήμερα. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά και κάποια στιγμή πρέπει να σοβαρευτούμε. Ο θάνατος είναι μια πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση».

Όπως αποκάλυψε η κ. Μπακογιάννη, «τις τελευταίες ημέρες που βρισκόμουν στο εξωτερικό, «Η πρώτη ερώτηση που μου έκαναν ήταν μα πώς είναι δυνατών να δίνεται άδεια σε τρομοκράτη».

«Έχουμε φτάσει στην απίστευτη κατάσταση να τσακώνονται μεταξύ τους οι τρομοκράτες για το ποιος έχει τα πνευματικά δικαιώματα της τρομοκρατίας. Δηλαδή της δολοφονίας», σημείωσε.

«Με κανέναν τρόπο δεν πρέπει να σταματήσει η λογική των αδειών αλλά αξιολόγησε σημαίνει ότι ένας άνθρωπος ο οποίος καίει το κελί του για να μεταφερθεί σε άλλη πτέρυγα, κάνει βόλτες και λέει δημόσια ότι πρέπει να συνεχιστεί το έργο του, τότε αξιολογώ ότι δεν πρέπει να παίρνει άδεια», πρόσθεσε για τον Χριστόδουλο Ξηρό.

«Εάν η τρομοκρατία αποτελέσει τον λόγο περεταίρω διχασμού του Ελληνικού πολιτικού συστήματος έχει πετύχει τον στόχο της. Δεν αντέχει η χώρα διχασμό. Σε ένα από τα πιο κρίσιμα τρίμηνα για τη χώρα, να διακινδυνεύσουμε μέσω των δικών μας αλληλοκατηγοριών, από τη μία περί τρομοκρατίας από την άλλη περί χουντικών, να πέσουμε σε αυτό το επίπεδο αντιπαράθεσης», σχολίασε.

Σχετικά με τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις , η κ Μπακογιάννη τόνισε:

«Φθείρεται η κυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία πρόταση. Βγήκε και ο Γ. Σταθάκης και είπε ότι μόνο το 5% του χρέους είναι επαχθές και έπεσαν να τον φάνε. Κάνουν μια ηρωική προσπάθεια προσαρμογής», και πρόσθεσε:

«Εναλλακτική πρόταση σήμερα δυστυχώς δεν υπάρχει. Η κυβέρνηση σαφώς φθείρεται και έχει μείνει από αναπνοή. Υπάρχει ένα καθήκον πολύ μεγαλύτερο από τον κομματικό στόχο. Να βγάλουμε τη χώρα από εκεί που βρίσκεται».

Η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε ότι «υπάρχει μια απόφαση του Ιουνίου που λέει ότι θα υπάρξει η αντιμετώπιση του χρέους της χώρας από την ώρα που πλέον θα είναι σίγουρο ότι η χώρα έχει μπει σε μια φάση πρωτογενούς πλεονάσματος» και συνέχισε λέγοντας ότι «πρέπει να αντέξουμε διορθώνοντας ότι μπορούμε να διορθώσουμε πιστεύοντας ότι αυτή η πολιτική, έχει μέλλον.

Για την κίνηση των 58, η κ. Μπακογιάννη σχολίασε: «Εύχομαι καλή επιτυχία στην κίνηση των 58. Πρέπει να εκφραστούν νέες δυνάμεις η ακόμα και παλαιές που έχουν αλλάξει μυαλά».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ