«Δεν είναι τιμωρία η αξιολόγηση»

«Δεν είναι τιμωρία η αξιολόγηση»

Η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, μίλησε για το σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «είναι ένα μέσο για να βελτιωθεί ο υπάλληλος.

«Η αξιολόγηση δεν είναι τιμωρία, αλλά μέσο για να βελτιωθεί ο υπάλληλος. Για το 15% των υπαλλήλων που θα τοποθετηθούν στην κατώτατη βαθμίδα, δεν σημαίνει, σε καμία περίπτωση, απόλυση ή διαθεσιμότητα». Αυτό τόνισε σήμερα η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, σχετικά με το νέο συγκριτικό σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου του υπουργείου και θα κατατεθεί τις επόμενες εβδομάδες στη Βουλή.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM» η κ. Χριστοφιλοπούλου σημείωσε: «Προκρίναμε ένα σύστημα αξιολόγησης με σκοπό να δώσουμε τη δυνατότητα σε κάθε υπάλληλο να βελτιώσει τη θέση του. Στο πλαίσιο αυτό, και για να μειωθεί η ανασφάλεια των δημοσίων υπαλλήλων, δόθηκε το μικρότερο ποσοστό στην κατώτερη βαθμίδα αξιολόγησης, εκεί όπου χρειάζονται στήριξη. Αυτό είναι πολιτική απόφαση».

Επίσης, δήλωσε «απόλυτα πεπεισμένη ότι η μεγάλη πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων κάνουν καλά τη δουλειά τους, αρκεί να τους αξιοποιήσουμε σωστά και να διασφαλίσουμε ότι, πέρα από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, θα υπάρχει μία, αξιοκρατικά επιλεγμένη, διοικητική ιεραρχία που θα εξασφαλίζει τη συνέχεια του κράτους».

Σχετικά με το θέμα των «επίορκων» η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επισήμανε ότι «η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ουδέποτε έδωσε στη δημοσιότητα νούμερα και αριθμούς, παρά μόνο για υπαλλήλους, οι οποίοι λόγω πλαστών πιστοποιητικών ή πειθαρχικών παραπτωμάτων, τέθηκαν σε αργία». «Όλες οι διαδικασίες πειθαρχικών ελέγχων δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως κυνήγι μαγισσών» κατέληξε η κ. Χριστοφιλοπούλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ