Ευθύνες στην κυβέρνηση αποδίδει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ευθύνες στην κυβέρνηση αποδίδει ο ΣΥΡΙΖΑ

 

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

 

Σοβαρές πολιτικές ευθύνες αποδίδει πλέον στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ γύρω από την υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού, ενώ συνεχίζεται το «πινγκ πονγκ» δηλώσεων μεταξύ Κουμουνδούρου και Συγγρού.

Ξεκαθαρίζοντας σε όλους τους τόνους ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απολύτως απέναντι στην τρομοκρατία, η Κουμουνδούρου κάνει ένα βήμα παραπέρα, θυμίζοντας τώρα ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός απέδρασε επί κυβερνήσεως Σαμαρά και θέτοντας σειρά αμείλικτων ερωτημάτων γύρω από την «απόδραση», που δεν ήταν παρά η μη επιστροφή του στον Κορυδαλλό μετά από άδεια που του χορηγήθηκε. «Αντί η ΝΔ να καταφεύγει σε γελοίες επιθέσεις ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ για το ότι δήθεν δεν καταδικάζει την τρομοκρατία, καλό θα ήταν να απαντήσει στα αμείλικτα ερωτήματα γύρω από τη φυγή του Χριστόδουλου Ξηρού, που εγείρουν σοβαρότατες πολιτικές ευθύνες σχετικά με την κυβερνητική “ολιγωρία”», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Εστιάζει δε, στην ανάγκη απάντησης γύρω από το κατά πόσον η αντιμετώπιση του καταδικασμένου για τρομοκρατία Χριστόδουλου Ξηρού ως κρατουμένου, τόσο εντός όσο και εκτός φυλακής κατά τις άδειές του, διέφερε από την αντιμετώπιση των υπολοίπων και κατά πόσον η όπ��ια «προνομιακή» μεταχείρισή του συνέβαλε στη φυγή του. Αντί να κάνει αυτό, λένε στην Κουμουνδούρου, η ΝΔ επιλέγει την «μαύρη προπαγάνδα» και την έμμεση αξιοποίηση της υπόθεσης της 17Ν «σε ένα ρεσιτάλ πλήρους πολιτικής ανευθυνότητας που δηλητηριάζει την πολιτική ζωή και αφήνει εντελώς έκθετο τον ίδιο τον κ. Σαμαρά».

Κατόπιν τούτου, και μετά από την άμεση αντίδραση της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, που άφηνε να εννοηθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί τον λόγο του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, ρωτώντας μάλιστα «ποιος δίνει γραμμή σε ποιον», η Κουμουνδούρου επανήλθε, απευθύνοντας σε άκρως ειρωνικό τόνο «συγχαρητήρια» στη ΝΔ για την συνταρακτική «αποκάλυψή» της και την πολιτική σοβαρότητά της. «Για τα ερωτήματα που εγείρονται γύρω από τη φυγή του Χριστόδουλου Ξηρού έχει κάποια άποψη ή να περιμένουμε την απάντηση του ίδιου του Xριστόδουλου Ξηρού;», επανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ, κλιμακώνοντας την αντιπαράθεση.

Την ίδια ώρα, για «φιάσκο» στην υπόθεση Ξηρού, μίλησε ο Μανώλης Γλέζος, σε δήλωση που είχε συγγράψει από το βράδυ της Δευτέρας, πριν ακόμα κάνει την εμφάνισή του δια επιστολής ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, που λόγω τεχνικού μόνο προβλήματος δημοσιοποιήθηκε χθες. «Ποιόν συμφέρει η διαφυγή του δολοφόνου της 17Ν; Το σύστημα και μόνο, διότι αποπροσανατολίζει από την τραγωδία του λαού, και είναι αυτό που τον άφησε ελεύθερο», έγραφε ο αγωνιστής της Αριστεράς, «απαντώντας» ρητά στον «αυτόκλητο δικαστή και τιμωρό» που προσπαθεί να βρει κοστούμι για να δικαιολογήσει το μίσος και τις δολοφονικές προθέσεις, ότι «η αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής δεν έχει ιδεολογική επένδυση».

 

Την Παρασκευή η Πολιτική Γραμματεία

Στο μεταξύ, η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου και θα συζητηθεί το θέμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, αναβάλλεται για την Παρασκευή. Σε αυτήν, αναμένεται όχι μόνο να «πέσουν στο τραπέζι», αλλά και να «κλείσουν» όσο το δυνατόν περισσότερα ονόματα υποψηφίων σε περιφέρειες και δήμους – κλειδιά για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που ούτως ή άλλως θα πολιτικοποιήσει σε μέγιστο βαθμό τις εκλογικές αναμετρήσει του Μαΐου, τόσο αυτές για την εκλογή τοπικών αρχόντων, όσο και τις ευρωεκλογές.

 

Πηγή: real.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ