Ανησυχία Μαξίμου για ενδεχόμενο χτύπημα

Ανησυχία Μαξίμου για ενδεχόμενο χτύπημα

 

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς τα μηνύματα που φτάνουν από την Κατεχάκη δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά για τις έρευνες που διεξάγονται για τον εντοπισμό του Χριστόδουλου Ξηρού.

Ο Πρωθυπουργός βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον Ν. Δένδια και δεν κρύβει την ανησυχία του αλλά και τον εκνευρισμό του για τον τρόπο με τον οποίο έφυγε από τις φυλακές Κορυδαλλού ο τρομοκράτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr, ο Α. Σαμαράς σε μία από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με τον υπουργό Προστασίας του πολίτη του ζήτησε να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που διαθέτει η ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να εντοπιστεί άμεσα o τρομοκράτης της «17Ν» και να μην διακινδυνεύσει σε κανένα σημείο και για κανένα λόγο η Ελληνική προεδρία.

Ενισχύονται όλοι οι πιθανοί στόχοι

Πρεσβείες, οικονομικοί στόχοι, δημόσια κτίρια θα φρουρούνται διαρκώς και σε διπλή βάρδια. Το κέντρο της Αθήνας θα θυμίζει φρούριο, όπως και το Ζάππειο που «χτυπά» η καρδιά της ελληνικής προεδρίας, οι έλεγχοι θα είναι εξονυχιστικοί. «Θα δημιουργηθεί μια ομπρέλα ασφαλείας» πάνω από την πρωτεύουσα τόνιζε στο Real.gr κυβερνητικό στέλεχος.

Παράλληλα, ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης να προχωρήσουν οι διαδικασίες, ώστε να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι που έδωσαν άδεια στον Χριστόδουλο Ξηρό. Αξίζει να σημειωθεί 15 ημέρες μετά την εξαφάνιση του τρομοκράτη όλοι βρίσκονται στις θέσεις τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, μετά από εντολή του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, θα επανεξετάσει όλο το νομοθετικό πλαίσιο για τις προφυλακίσεις (προσωρινές κρατήσεις) και την επιβολή περιοριστικών όρων, ώστε να μην επαναληφθεί η απελευθέρωση των Μαζιώτη και Ρούπα που βγήκαν λόγω παρέλευσης του 18μήνου

Κίνδυνος να βρεθεί στο επίκεντρο η τρομοκρατία

Σε όλες τις επαφές που έχουν οι υπουργοί με τους ευρωπαίους ομολόγους τους το πρώτο ερώτημα που τους τίθεται είναι οι εξελίξεις που υπάρχουν στο θέμα της τρομοκρατίας. Την ίδια στιγμή, εντείνονται και οι πιέσεις από τις ΗΠΑ που ζητούν εδώ και τώρα την σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού.

Κυβερνητικά στελέχη τονίζουν σε όλους τους τόνους πως η Ελλάδα είναι και παραμένει μια ασφαλής χώρα, ωστόσο το βιντεοσκοπημένο μήνυμα του τρομοκράτη της «17Ν» που αναμεταδόθηκε σχεδόν απ όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωση, δημιούργησε έντονη ανησυχία κυρίως στα ευρωπαίους υπουργούς που επισκέπτονται την χώρα μας λόγο της προεδρίας.

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ