Τα αποκαλυπτήρια της “Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης”

Τα αποκαλυπτήρια της “Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης”

Την επίσημη πρεμιέρα της με το νέο της όνομα κάνει σήμερα στις 7.30 το απόγευμα στο Δημαρχείο Περιστερίου η «κίνηση των 58». Ο ακαδημαϊκός και συγγραφέας Γιάννης Βούλγαρης θα ανακοινώσει και επίσημα τη συγκρότηση της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης , η οποία φιλοδοξεί να στεγάσει εν όψει ευρωεκλογών κόμματα και πρόσωπα της κεντροαριστεράς. Το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη ανταποκριθεί στο κάλεσμα για τη δημιουργίας της ελληνικής «Ελιάς», προοπτική που προκαλεί μεγάλες αναταράξεις στο εσωτερικό του.

Οι πληροφορίες λένε πως στην αποψινή εκδήλωση ο κ. Βούλγαρης θα οριοθετήσει τον πολιτικό χώρο που κινούνται οι «58» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ , θα καλέσει όλες τις δυνάμεις της κεντροαριστεράς αλλά και τους Οικολόγους να συμπράξουν ενώ θα κάνει κι ένα βήμα παραπάνω προτείνοντας συγκεκριμένες πολιτικές τόσο στην κοινωνική ατζέντα όσο και στις θεσμικές αλλαγές που χρειάζεται η χώρα. Οι προτάσεις του δε για το πολιτικό σύστημα , την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και τον εκλογικό νόμο θεωρείται βέβαιο πως θα προκαλέσουν μεγάλες συζητήσεις.

Στην αποψινή εκδήλωση εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ θα μιλήσει ο κ. Σταύρος Μπένος ενώ το πόσοι και ποιοι θα πάνε στο Δημαρχείο Περιστερίου είναι ένα στοίχημα και για τους «58» αλλά και για τη Χαρ. Τρικούπη που προγραμματίζει κοινή κάθοδο μαζί τους στις ευρωεκλογές.

 

Πηγή: real.gr

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ