Ο Σαμαράς βράβευσε την παγκόσμια Πρωταθλήτρια στο σκάκι

Ο Σαμαράς βράβευσε την παγκόσμια Πρωταθλήτρια στο σκάκι 

 

Την παγκόσμια Πρωταθλήτρια στο σκάκι στην κατηγορία Κορασίδων μέχρι 14 ετών, Σταυρούλα Τσολακίδου βράβευσε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, παρουσία του Αντιπροέδρου της Σκακιστικής Ομοσπονδίας Ελλάδας Στάθη Ευσταθόπουλου και του Προέδρου και Αντιπροέδρου του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας Λιόγκα Βασίλη και Βασίλη Θεοδωρίδη.

«Θρίαμβος. Συμβολίζεις την Ελλάδα που νικάει. Συμβολίζεις την Ελλάδα που είναι αισιόδοξη, την Ελλάδα που δεν φοβάται κανένα και την Ελλάδα που είναι περήφανη. Και μας έκανες όλους υπερήφανους», ανέφερε ο Πρωθυπουργός στην πρωταθλήτρια και πρόσθεσε:

«Και ήθελα έτσι να σου το πω, γιατί ότι εκπροσωπείς αυτό που θέλουμε όλοι. Και το οποίο μας κάνει και χαιρόμαστε πάρα πολύ. Και είχα την ανάγκη έτσι να σε δω και να το καταλάβει και ο κόσμος ότι τέτοιοι άνθρωποι πρέπει να αμείβονται ηθικά. Για εμάς ήταν πολύ σημαντική αυτή η νίκη σου».

Μετά τη συνάντηση, εξερχόμενη του Μεγάρου Μαξίμου, η Σταυρούλα Τσολακίδου, απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

«Ήταν τιμή μου που μας δέχθηκε ο Πρόεδρος, του είπαμε κάποια προβλήματα και κάποιες ανάγκες που έχουμε για να προχωρήσω και άλλο στο σκάκι και προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει να παίρνω μέρος σε άλλα τουρνουά και γενικότερα να ανεβάσω το επίπεδο», είπε η Σταυρούλα Ξουλίδου και υπογράμμισε ότι ο Πρωθυπουργός της ευχήθηκε περισσότερες επιτυχίες και «να κάνουμε την Ελλάδα περήφανη όλοι».

Η πρωταθλήτρια αποκάλυψε μάλιστα ότι ο Αντώνης Σαμαράς της έδωσε ως δώρο μία πλακέτα.

Αναφορικά με τα σχέδιά της η Σταυρούλα Τσολακίδου τόνισε ότι «το επόμενο τουρνουά που θα παίξω είναι το Πανελλήνιο Γυναικών και εκεί θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, γιατί είναι ένα σημαντικό τουρνουά για εμένα».

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων, τι είναι αυτό που θα της μείνει από τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό η Σταυρούλα Τσολακίδου απάντησε: «Η βοήθεια που προσφέρθηκε να μας δώσει γενικότερα στο σκάκι, όχι μόνο σε εμένα».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ