Ανατροπές σε όλα τα ειδικά μισθολόγια-Ποιοι ακολουθούν

Ανατροπές σε όλα τα ειδικά μισθολόγια-Ποιοι ακολουθούν

Τον ασκό του Αιόλου ανοίγει για τον κρατικό προϋπολογισμό η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που ακυρώνει τις μισθολογικές περικοπές στους ένστολους. Ακολουθούν δικαστικοί, γιατροί του ΕΣΥ, διπλωματικοί υπάλληλοι σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος. 

Ριζικές ανατροπές σε όλα τα ειδικά μισθολόγια που «κουρεύτηκαν» το 2012 εκτιμάται ότι θα επιφέρει η αναμενόμενη απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία κατά πληροφορίες θα «ακυρώνει» τις μειώσεις που επιβλήθηκαν στους ένστολους.

Κι αυτό γιατί ανοίγει ο δρόμος να «δικαιωθούν» σε ανώτατο βαθμό δικαστικοί, πανεπιστημιακοί, ιατροί του ΕΣΥ και διπλωματικοί υπάλληλοι, γεγονός που θα δημιουργήσει μια τεράστια «μαύρη τρύπα» στον κρατικό προϋπολογισμό.

Κυβερνητικές πηγές υπολογίζουν πως μόνο για τους ένστολους η επαναφορά των αποδοχών τους στα προ της 1ης Αυγούστου 2012 επίπεδα και η επιστροφή από το Δημόσιο των ποσών που έχασαν λόγω περικοπών μέχρι και σήμερα φθάνει στο ποσό των 200 εκατ. ευρώ.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η απόφαση του ΣΤΕ θα αποτελέσει “πιλότο” και για τους υπόλοιπους λειτουργούς του Δημοσίου, οι οποίοι αμείβονται μέσω ειδικών μισθολογιών (δικαστικοί, ιατροί, πανεπιστημιακοί, διπλωμάτες) και των οποίων οι αμοιβές “κουρεύτηκαν” με τον ίδιο νόμο (4093 του 2012).

(Πατήστε επάνω στις φωτογραφίες για μεγαλύτερη ανάλυση)

 

 

 

Πηγή: Έθνος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ