ΒΙΝΤΕΟ-Σαμαράς: «Δεν μας σταματούν οι απειλές»

ΒΙΝΤΕΟ-Σαμαράς: «Δεν μας σταματούν οι απειλές»

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στο δείπνο του Ελληνογερμανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου αναφέρθηκε και στο θέμα της τρομοκρατίας λέγοντας: «Δεν μας σταματά τίποτε. Δεν μας σταματά ο λαϊκισμός. Δεν μας σταματούν οι πάσης φύσεως ακραίοι. Δεν μας σταματούν ούτε οι απειλές των τρομοκρατών!» που όπως τόνισε η αστυνομία τους συλλαμβάνει, η δικαιοσύνη τους δικάζει και «ένα σαθρό σύστημα τους αφήνει να φύγουν ανενόχλητοι».

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι: «Στεκόμαστε αποφασισμένοι απέναντι στους τρομοκράτες κι απέναντι σε όσους τους βοηθούν, σε όσους τους συνδράμουν, σε όσους προσπαθούν να ωραιοποιήσουν τα κίνητρα μιας δράσης που είναι μόνο αιματοβαμμένη και τίποτα άλλο. Απέναντι σε όσους, από τη μία κάνουν ό,τι μπορούν, για να αφεθούν ελεύθεροι οι τρομοκράτες, κι από την άλλη τους αποκηρύσσουν ή μας ζητούν και τα ρέστα, όταν εκείνοι ξεφεύγουν.

Τα βλέπετε και τα ξέρετε. Και στα αυτιά μας ηχούν πάντα τα λόγια μιας μάνας ενός θύματος της τρομοκρατίας, που πιστεύω ότι έδωσε μάθημα σε όλους μας. «Το δικό μου το παιδί, είπε, δεν μπορεί να πάρει άδεια από κει που βρίσκεται…»

Ο κ.Σαμαράς είπε στη συνέχεια ότι θεωρεί ηθική υποχρέωση να ακούσουμε αυτά που είπε και πολιτική υποχρέωση να κλείσουμε και την τελευταία τρύπα. «Όλες τις κερκόπορτες ενός συστήματος που πολλές φορές δείχνει να νοιάζεται περισσότερο για την ευημερία των ακραίων παρά για την ασφάλεια των πολιτών. Με όλα αυτά τελειώνουμε» τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του είπε ότι η Ελλάδα σηκώνεται στα πόδια της και κοιτά μπροστά, στο μέλλον: «Και το μέλλον ανήκει στην παραγωγική, ανταγωνιστική Ελλάδα της εξωστρέφειας, στην Ελλάδα της ευημερίας, της Δικαιοσύνης, που σημαίνει ευκαιρίες για όλους, όχι προνόμια για ημέτερους. Και διάχυση της ευημερίας σε όλους, όχι πάρτι για προνομιούχες συντεχνίες. Και ασφαλώς μιας Ελλάδας όπου η ασφάλεια των πολιτών είναι ύψιστη προτεραιότητα».

Δείτε το βίντεο από τη ΔΤ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ