Χρυσόγονος:”Υπάρχει θέμα και για άλλες κατηγορίες προσωπικού του δημοσίου”

Χρυσόγονος:”Υπάρχει θέμα και για άλλες κατηγορίες προσωπικού του δημοσίου”

Ο καθηγητής συνταγματικού δικαίου, Κώστας Χρσόγονος, μίλησε στον realfm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικές τις μειώσεις στους Ένστολους αλλά και τη Χρυσή Αυγή.

«Για όποιον είχε διαβάσει την 1η απόφαση του ΣτΕ σχετικά με τα μνημόνια, ήταν φανερό ότι εκείνη η απόφαση έθετε κόκκινες γραμμές για το μέλλον που παραβιάστηκαν με τον νόμο 4093. Αυτή την παραβίαση έρχεται να επισημοποιήσει η νέα απόφαση της οποίας το σκεπτικό θα το δούμε σε μερικούς μήνες», σχολίασε ο κ. Χρυσόγονος και συνέχισε:

«Υπάρχει θέμα και για άλλες κατηγορίες προσωπικού του δημοσίου, όπως υπάρχει θέμα και για ευρεία κατηγορία συνταξιούχων, όπου υπάρχει γνωμοδότηση της ολομέλειας του ελεγκτικού συνεδρίου».

«Αν το ελεγκτικό συνέδριο θέλει να είναι συνεπές στη γνωμοδότηση του, θα υπάρξει θέμα αντισυνταγματικότητας και σε αυτές τις περικοπές», πρόσθεσε.

Σχετικά με την περίπτωση να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή, ο κ. Χρυσόγονος είπε:

«Είναι καθαρό ότι το σύνταγμα δεν προβλέπει διαδικασία απαγόρευσης πολιτικού κόμματος. Η ισχύουσα νομοθεσία, για κόμμα που έχει ιδρυθεί δεν προβλέπει διαδικασία ελέγχου της συμμετοχής του σε εκλογές. Άρα δεν μπορεί να απαγορευθεί η συμμετοχή της Χρυσής Αυγής στις ευρωεκλογές».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ