Καπερνάρος: Τι θα γίνει με τα παιδιά των ανέργων;

Καπερνάρος: Τι θα γίνει με τα παιδιά των ανέργων;

 

«Μόνο σοκ μπορεί να προκαλέσει η είδηση ότι χρειάστηκε η παρέμβαση του συνηγόρου του πολίτη για να εκδοθεί βιβλιάριο Υγείας σε ανήλικο παιδί διαζευγμένης και ανασφάλιστης μητέρας» αναφέρει ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλης Καπερνάρος, σε δήλωσή του σχετικά με την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τα παιδιά των ανέργων.

«Το ανύπαρκτο κράτος πρόνοιας γυρίζει την πλάτη στα παιδιά των ανέργων που μένουν ανασφάλιστα και χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Κατέθεσα  ερώτηση με την οποία ζητώ από τον υπουργό εργασίας να κινητοποιηθούν οι υπηρεσίες για την παροχή περίθαλψης σε όλα αυτά τα παιδιά.

Το θέμα ξεπερνά κάθε κομματική στρατηγική, κάθε μνημόνιο και κάθε Μέρκελ. Κύριοι της κυβέρνησης ξυπνήστε, αυτό είναι το πιο τραγικό έλλειμμα» τονίζει ο κ. Καπερνάρος, ο οποίος κατέθεσε και ερώτηση σχετικά με την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των παιδιών.

Διαβάστε αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

«Προς κκ Υπουργούς

• Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

• Οικονομικών

• Υγείας

ΘΕΜΑ: «Σχετικά με την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των παιδιών»

Σύμφωνα με καταγγελίες τόσο των ίδιων των πολιτών όσο και από τον Συνήγορο του Πολίτη, τα παιδιά άνεργων και ανασφάλιστων γονέων δεν έχουν δικαίωμα δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Το γεγονός αυτό είναι πολύ ανησυχητικό, καθώς όπως προειδοποιούν και οι γιατροί, η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού αποτελεί βόμβα για την Δημόσια Υγεία. Πολλά ανήλικα παιδιά μένουν χωρίς εμβόλια και φάρμακα, με αποτέλεσμα να νοσούν και να μεταδίδουν και σε άλλα παιδιά διάφορες παιδικές ασθένειες. Τα φάρμακα και δη, τα εμβόλια είναι πολύ ακριβά και επομένως, απρόσιτα.

Το Κράτος και οι Οργανισμοί κοινωνικής Ασφάλισης οφείλουν να μεριμνήσουν για την εξασφάλιση βιβλιαρίου υγείας και κατ’ επέκταση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για τέκνα ανασφάλιστων και άνεργων γονέων, οι οποίοι έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα.

Επειδή, σύμφωνα με το άρθρο 5, παρ. 5, του Συντάγματος: «Καθένας έχει δικαίωμα στην προστασία της υγείας […]»,

Επειδή, σύμφωνα με το άρθρο 21, παρ. 3, του Συντάγματος: «Το Κράτος μεριμνά για την υγεία των πολιτών και παίρνει ειδικά μέτρα για την προστασία της νεότητας, του γήρατος, της αναπηρίας και για την περίθαλψη των απόρων.»,

Επειδή, οφείλετε να προστατεύετε τα Ελληνόπουλα,

Ερωτάσθε:

1)Τι προτίθεστε να πράξετε, προκειμένου να εξασφαλίσετε βιβλιάριο υγείας και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλα, ανεξαιρέτως, τα τέκνα ανασφάλιστων και άνεργων γονέων;

2)Προτίθεστε να δημιουργήσετε δημόσιες κινητές μονάδες εμβολιασμού, οι οποίες θα φροντίζουν για τον εμβολιασμό όλων των Ελληνόπουλων σε όλη την Ελληνική Επικράτεια; 

Αθήνα, 15/1/2014

Ο Ερωτών Βουλευτής

Βασίλειος Καπερνάρος»

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ