Παναγιωτόπουλος: Να μην αποσταθεροποιηθεί το πολιτικό σκηνικό

Παναγιωτόπουλος: Να μην αποσταθεροποιηθεί το πολιτικό σκηνικό

Ο υπουργός Πολιτισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος, μίλησε στον Realfm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τον τρόπο που κινείται πλέον η δικαιοσύνη, την αναθεώρηση του Συντάγματος αλλά και το ζήτημα του χρέους.

«Αυτή η νέα περίοδος που μπαίνει η χώρα δεν πρέπει να έχει καμία από τις παθογένειες του παρελθόντος, ορθώς η διαδικασία της δικαστικής διερεύνησης των πάντων προχωρεί και δεν υπάρχει τίποτα να την ανακόψει», σχολίασε αρχικά ο κ. Παναγιωτόπουλος και συνέχισε:

«Θα πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα τη συνταγματική αναθεώρηση. Θα πείσει τους πάντες ότι η χώρα μας μπαίνει σε μια νέα εποχή. Αρκετά πράγματα έχουν πάρει τον δρόμο τους. Αγκυλώσεις νομικής φύσεως έχουν πάει στην άκρη και οι διερευνήσεις σκοτεινών υποθέσεων προχωρούν ταχύτατα».

«Τους τελευταίους 18 μήνες έχουν γίνει πράγματα που θα έπρεπε να γίνουν εδώ και 30 -40 χρόνια στην Ελλάδα. Η χώρα φτάνει σιγά σιγά στο ξέφωτο. Η χώρα έφτασε στο σημείο να μπορεί να πληρώνει τα έξοδα της. Αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο η Ελλάδα σε ταχύτητα αλλά και σε σκληρότητα δημοσιονομικής προσαρμογής», πρόσθεσε.

«Έχουμε μπει στην τελική ευθεία για το χρέος, αρκεί να μην προσκρούσουμε σε προβλήματα πολιτικής αστάθειας. Αρκεί να μην αποσταθεροποιηθεί η χώρα σε επίπεδο εσωτερικής πολιτικής γιατί τότε θα αδυνατίσει πολύ η διαπραγματευτική μας θέση και δεν θα μπορούμε να διεκδικήσουμε το καλύτερο», σχολίασε ακόμα και συνέχισε:

«Αν υπάρχει ένταση στο πολιτικό σκηνικό, αυτό δεν είναι κάτι που επιδιώκει η κυβέρνηση η ο Αντώνης Σαμαράς. Ένα κλίμα μίνιμουμ Εθνικής ενότητας και Εθνικής ομοψυχίας είναι απαραίτητο. Λυπάμαι αν ο κ. Τσίπρας, πιεζόμενος από συνιστώσες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, υποχρεώνεται να καταφεύγει σε θέσεις οι οποίες δεν βοηθούν αυτό το κλίμα».

«Βρισκόμαστε στην πιο δύσκολη φάση του εγχειρήματος και είναι φυσικό και γκρίνια να υπάρχει στον κόσμο, και αγανάκτηση να υπάρχει. Η προσπάθεια είναι να φύγουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται από αυτή τη φάση», τόνισε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ