«Καμπανάκι» Τσίπρα με εσωκομματικούς αποδέκτες

«Καμπανάκι» Τσίπρα με εσωκομματικούς αποδέκτες

Αυστηρή προειδοποίηση προς τους βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι στο εξής δεν προτίθεται να δεχθεί «φάουλ» απευθύνει ο Αλέξης Τσίπρας, που «σηκώνει ψηλά» στην κριτική του προς την κυβέρνηση τα σκάνδαλα των εξοπλιστικών και του ΤΤ, αλλά και την ευνοϊκή μεταχείριση μερίδας μιντιακών ομίλων, έναντι στήριξης της κυβέρνησης.

Προβλέποντας εθνικές εκλογές εντός του 2014, αφού όπως προέβλεψε, ο λαός «φέτος θα έχει ξανά τις τύχες στα χέρια του για να ανατρέψει αυτό το φαύλο πολιτικό σκηνικό», ο Αλέξης Τσίπρας επέστησε από το βήμα της συνεδρίασης της ΚΟ του κόμματός του την προσοχή βουλευτών και στελεχών στην κοινή προσπάθειά τους.

Εκτιμώντας ότι σύντομα ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κυβέρνηση και «γρήγορα θα βρεθούμε μπροστά σε νέα πρωτόγνωρα καθήκοντα και νέες πρωτόγνωρες απαιτήσεις», όπως είπε, επισήμανε την μεγάλη ευθύνη καθενός ξεχωριστά. «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να έχουμε συνείδηση πόσο δύσκολη, πόσο περίπλοκη θα είναι η αποστολή μας», είπε, χαρακτηρίζοντας όλους «εθελοντές και στρατιώτες» σε αυτή την προσπάθεια και προειδοποιώντας ότι στο εξής δεν θα γίνονται αποδεκτά «φαινόμενα εκφυλιστικά, φαινόμενα απαξιωτικά της συλλογικής προσπάθειας».

Στον απόηχο της ανεξαρτητοποίησης προ ολίγων ημερών του Πέτρου Τατσόπουλου, αλλά και της ενόχλησης που προκάλεσε στην ηγεσία της Κουμουνδούρου η «κρίση» στη σχέση της με την Εκκλησία όπως προκλήθηκε από το καρναβαλίστικο «δρώμενο» του Βαγγέλη Διαμαντόπουλου που σε ρόλο «Παπα-σούρα» κήδεψε το μνημόνιο και αναπαρέστησε το μυστήριο της Αγίας Μετάληψης σε παρευρισκόμενους, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε σαφές τελεσίγραφο στους βουλευτές του:

«Συμπεριφορές που προσβάλλουν και ζημιώνουν την κοινή μας προσπάθεια, που είναι έξω από το ήθος της Αριστεράς, δεν θα γίνονται αποδεκτές», είπε.

Την ίδια ώρα, για πρώτη φορά ίσως επιχειρείται εμμέσως η εφαρμογή στον ΣΥΡΙΖΑ της έννοιας της «κομματικής πειθαρχίας», όταν πρόκειται για ψηφοφορίες που αφορούν σε μείζονα πολιτικά θέματα. Χωρίς να επιβάλλεται ως τέτοια, στην εισήγηση του διευθυντή της ΚΟ του κόμματος Κώστα Αθανασίου επί της τροποποίησης του Κανονισμού Λειτουργίας της ΚΟ, λίγο αργότερα, αίσθηση προκάλεσε η πρόβλεψη –μεταξύ άλλων- ότι «σε κρίσιμα ζητήματα επιδιώκεται ενιαία στάση στην ψηφοφορία».

Στο μεταξύ, πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να κορυφώσει στο εξής την αντιπολιτευτική του τακτική, αξιοποιώντας τις συνεχείς αποκαλύψεις στις υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων, αλλά και αυτές που αφορούν σε τράπεζες, θεωρώντας την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ως «κορυφή» μόνο «του παγόβουνου».

Δια του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα, ζήτησε ήδη από χθες τον έλεγχο άμεσα στα επισφαλή δάνεια όλων των τραπεζών, ενώ στο «παιχνίδι» έβαλε και τα κόμματα και τα ΜΜΕ, ζητώντας «εξονυχιστικό έλεγχο» και στα δάνεια που έχουν οδηγηθεί προς αυτά. Υποστήριξε άλλωστε, πως «την ώρα που στεγνώνει η αγορά» χρηματοδοτούνται αδρά ημέτεροι και μεταξύ άλλων υπερχρεωμένες επιχειρήσεις μέσων μαζικής ενημέρωσης, που «φυσικά ανταποδίδουν τη στήριξη στις ετοιμόρροπες κυβερνήσεις».

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ