Μανιάτης: Στο τελικό στάδιο για να έρθουν γεωτρύπανα

Μανιάτης: Είμαστε στο τελικό στάδιο για να έρθουν γεωτρύπανα

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης, μίλησε στον Realfm και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή σχετικά με τις συβάσεις με τους αναδόχους για την εξόρυξη πετρελαίου καθώς και για το πρόβλημα της αιθαλομίχλης.

«Αυτό που κάποια στιγμή αποτελούσε ένα σχέδιο αρκετά φιλόδοξο και ουτοπικό, τώρα πια παίρνει σάρκα και οστά. Τις έρευνες υδρογονανθράκων που κάνει η Ελλάδα, αλλά και τη στενή συνεργασία που έχουμε σε αυτά τα ζητήματα με το Ισραήλ και την Κύπρο, τα έχουμε βάλει και ως κομβικό σημείο για συζήτηση στο άτυπο συμβούλιο υπουργών που θα κάνουμε ως προεδρία, τον Μάιο», σχολίασε αρχικά ο κ. Μανιάτης και πρόσθεσε:

«Είμαστε σε ένα τελικό στάδιο μιας πολύ δύσκολης και πολύ σύνθετης διαπραγμάτευσης. Επειδή είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα κάνει τέτοιου είδους συμβάσεις έπρεπε να δούμε πολλές παραμέτρους. Όλα αυτά, θα περάσουν και θα κυρωθούν με νόμο από τη Βουλή».

«Ζητήματα διαχείρισης του Εθνικού Ορυκτού πλούτου περνούν και υφίστανται τον έλεγχο του Ελληνικού κοινοβουλίου», σημείωσε ο κ. Μανιάτης

«Είμαστε στο τελικό στάδιο να έρθουν γεωτρύπανα. Είναι το σχέδιο σύμβασής για τον Πατραϊκό κόλπο και το σχέδιο σύμβασης για τα Ιωάννινα. Σε λιγότερο προχωρημένο στάδιο είναι η σύμβαση για το Κατάκολο. Και οι τρεις αυτές συμβάσεις αφορούν εξόρυξη είτε πετρελαίου, είτε υδρογονάνθρακα», ξεκαθάρισε μεταξύ άλλων.

«Η αιθαλομίχλη είναι ένα πολύ αρνητικό φαινόμενο. Συνέβη για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Κάναμε πρόταση και έγινε αποδεκτή από την κυβέρνηση, να έχουμε τη δυνατότητα να δώσουμε στα νοικοκυριά του κοινωνικού τιμολογίου, δωρεάν ρεύμα και στα υπόλοιπα νοικοκυριά, να έχουν για τον αριθμό των ημερών που θα κηρύξει ο περιφερειάρχης, να έχουν παροχή ρεύματος με μία έκπτωση καθαρή της τάξης του 50%».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ