Καμμένος: Η Ελλάδα πρέπει να αποφύγει τον εμφύλιο

Καμμένος: Η Ελλάδα πρέπει να αποφύγει τον εμφύλιο

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, μίλησε στον Realfm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τα πρόσφατα οικονομικά σκάνδαλα, το χρέος, αλλά και τις αναταραχές στους Ανεξάρτητους Έλληνες.

«Οι οικονομικοί εισαγγελείς, προχώρησαν για πρώτη φορά στην Ελληνική Δικαιοσύνη, να στείλουν στοιχεία από τη μια υπόθεση στην άλλη, γιατί οι εμπλεκόμενοι και στα εξοπλιστικά και στην υπόθεση των cds και σε αυτή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, φέρεται να συγκλίνουν. Να συγκλίνουν στη λίστα Λαγκάρντ, να συγκλίνουν σε κοινές offshore εταιρείες για τη διακίνηση μαύρου χρήματος.  Η διαπλοκή και η διαφθορά είχαν κοινά κανάλια. Είμαι βέβαιος ότι η δικαιοσύνη θα προχωρήσει», σημείωσε αρχικά ο κ. Καμμένος και συνέχισε:

«Οι εισαγγελείς αποφάσισαν να προχωρήσουν και να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση. Αυτή θα είναι και η λύση για την πατρίδα μας».

«Κάποιοι έβγαλαν στο εξωτερικό 22 δισ. πόνταραν στην διάλυση της χώρας προκειμένου να αγοράσουν δημόσιο και ιδιωτικό πλούτο για ένα κομμάτι ψωμί. Αυτή η δικαστική εξέλιξη θα δώσει μια ανάσα στην πατρίδα μας. Θα αποδείξει ότι το χρέος είναι επονείδιστο», πρόσθεσε.

«Η Ελλάδα πρέπει να αποφύγει τον εμφύλιο πόλεμο. Κάποιοι θέλουν να βάλουν τη διχόνοια στην Ελλάδα. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι», σχολίασε στη συνέχεια ο κ. Καμμένος και τόνισε:

«Υπάρχει η φιλοσοφία εκείνων οι οποίοι θεωρούν ότι θα πρέπει να εκτελέσουν τις εντολές που τους δίνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας. Αυτό είναι μια θέση που ανατρέπει και την ελπίδα που άφηνε ο κ. Σαμαράς σχετικά με την μείωση του χρέους μετά τις γερμανικές εκλογές».

«Εάν η μερίδα των πολιτικών που ακολουθούν τις εντολές των δανειστών επιμένουν στη μη διαγραφή του χρέους, δεν μπορούμε να βρούμε συνεννόηση. Υπάρχει όμως η μεγάλη μερίδα, εκείνων που είναι υπέρ της διαγραφής του χρέους. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα για ένα ενιαίο μέτωπο και μια ενιαία γραμμή», πρόσθεσε ακόμα.

«Η επόμενη μέρα έχει να κάνει με το μέλλον της Ευρώπης. Χαίρομαι για τον πρωθυπουργό που μίλησε ότι πρέπει να πάρουν θέση οι Έλληνες για το μέλλον της Ευρώπης που θέλουν», συμπλήρωσε σχετικά με την ομιλία του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στο ευρωκοινοβούλιο.

«Μέχρι το συνέδριο του κινήματος ήμουν προεδρεύων. Μου ανέθεσαν την ευθύνη του προέδρου του κινήματος. Γι αυτό το λόγο προηγήθηκε το Εθνικό Συμβούλιο από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Είχα αποφασίσει να μην υπάρχουν διαγραφές στο κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Προχώρησα στη διαγραφή αυτή, εν συνεδριάσει της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, διότι δεν είναι δυνατόν οι βουλευτές να απαξιώνουν τις διαδικασίες. Αυτό το οποίο θα μπορούσε να είχε κάνει ένας βουλευτής που έχει διαφωνίες, ήταν να έρθει στο Εθνικό Συμβούλιο, να έρθει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, να εκφράσει τις διαφωνίες του και να αποφασίσουμε όλοι. Η απουσία του, έδειχνε προειλημμένες αποφάσεις», σχολίασε για την αναταραχή στους Ανεξάρτητους Έλληνες και την διαγραφή του κ. Νταβρή.

«Η κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα παραμείνει ισχυρή. Έχουμε από κάτω τις εκατοντάδες χιλιάδες των Ελλήνων που μας στηρίζουν», πρόσθεσε.

«Ο κ. Σαμαράς έχει μεγάλη εμπειρία από τις αποστασίες. Έριξε την κυβέρνηση με το πρόσχημα του ονόματος της Μακεδονίας, είναι αυτός ο Πρωθυπουργός, είναι αυτός ο οποίος δεν έρχεται στη βουλή, να απαντήσει, αν έχει παραδώσει το όνομα Μακεδονία. Εγώ σας λέω ότι το έχει παραδώσει», είπε για τον πρωθυπουργό ο κ. Καμμένος.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ