ΒΙΝΤΕΟ-Συνάντηση Παπούλια-Στάινμαγιερ

Συνάντηση Παπούλια-Στάινμαγιερ

 

Εγκαρδιότητα και φιλικό κλίμα επικράτησε στη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Φρανκ- Βάλτερ Στάινμαγιερ.

«Σας υποδέχομαι εγκάρδια. Έναν πολύ καλό φίλο που έρχεται από τη δεύτερη πατρίδα μου», είπε ο κ. Παπούλιας υποδεχόμενος τον Γερμανό υπουργό στο γραφείο του.

«Είναι πολύ μεγάλη μου τιμή και χαρά που με υποδέχεται και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αυτής της χώρας και που μου δίνεται η ευκαιρία να συνεχίσω τις συζητήσεις που είχα με εκπροσώπους της κυβέρνησης και της ελληνικής Βουλής. Χαίρομαι ιδιαίτερα που μιλώ όχι μόνο με έναν εκπρόσωπο της ελληνικής πολιτικής, αλλά και με έναν πραγματικό φίλο της Γερμανίας», απάντησε ο κ. Στάινμαγιερ.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε στον κ. Στάινμαγιερ ότι έζησε δεκαπέντε χρόνια στη Γερμανία σε μια περίοδο δύσκολη για την Ελλάδα, καθώς και ότι υποστηρίχθηκε απ’ όλους τους Γερμανούς ο αγώνας εναντίον της χούντας, με επικεφαλής τον Βίλι Μπραντ, αλλά και απ’ όλα τα δημοκρατικά κόμματα των Γερμανών.

Ο Γερμανός υπουργός σημείωσε ότι έχουν δυσκολέψει τα πράγματα σε ολόκληρο τον κόσμο, από τότε που ήταν ξανά υπουργός Εξωτερικών. «Βλέπω ότι η κατάσταση όπως διαμορφώνεται στην Άπω Ανατολή, αλλά και στην Εγγύς Ανατολή, στη Μέση Ανατολή, στις γειτονικές χώρες προς την Ελλάδα, και πρέπει να σας πω ότι με αγγίζουν όλα αυτά, αγγίζουν τον κόσμο και πρέπει εδώ να αναλάβουμε τις ευθύνες μας να βελτιώσουμε την κατάσταση», είπε.

Εξάλλου, ο κ. Παπούλιας υπογράμμισε τον ρόλο σταθερότητας της Ελλάδας στη ευρύτερη περιοχή. «Πρέπει να σας πω ότι η Ελλάδα είναι ένας σταθερός τόπος στην περιοχή. Έχει μια έντονη παρουσία στις βαλκανικές χώρες, με επενδεδυμένο ελληνικό κεφάλαιο, που την κατατάσσει μεταξύ των τριών χωρών που επενδύουν σε αυτές τις χώρες –αναφέρομαι στη Βουλγαρία, στη Ρουμανία και στην Αλβανία. Επίσης η Ελλάδα της κρίσης φιλοξενεί ένα εκατ��μμύριο εργαζόμενους Αλβανούς εργάτες, οι οποίοι με τα εμβάσματά τους, συνθέτουν το 75% του προϋπολογισμού της Αλβανίας», τόνισε ο κ. Παπούλιας.

Δείτε το βίντεο:

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ