Σκουρλέτης: Χρειαζόμαστε πιο σοβαρή κυβέρνηση

Σκουρλέτης: Χρειαζόμαστε πιο σοβαρή κυβέρνηση

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μίλησε στον Realfm και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή, με αφορμή την άρνηση του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, να παραστεί στην τελετή έναρξης της ελληνικής Προεδρίας.

«Είναι μια καθαρά πολιτική στάση η οποία θέλει να καταθέσει την πλήρη διαφωνία με τους προσανατολισμούς και τις διακηρύξεις της σημερινής κυβέρνησης σε σχέση με το πώς σκέφτεται να αξιοποιήσει την ελληνική Προεδρία της Ευρώπης», σχολίασε αρχικά ο κ. Σκουρλέτης και συνέχισε:

«Ο κ. Σαμαράς εμφανίζεται τα τελευταία χρόνια ως ικέτης απέναντι στους δανειστές, ως ο πιο πιστός εφαρμοστής της μερκελικής συνταγής για την Ευρώπη, συνταγή η οποία αποδομεί την Ευρώπη», συνέχισε.

«Ο κ. Σαμαράς επέλεξε να ματαιώσει την επίσκεψη της επιτροπής ελέγχου. Η έρευνα για τα πεπραγμένα της τρόικας δεν ήταν μια ευκαιρία για να αναδειχθούν τα τραγικά στρατηγικά αδιέξοδα αυτής της πολιτικής;», είπε ακόμα και πρόσθεσε:

«Εγώ γνωρίζω το πρώτο τηλεγράφημα του κ. Σουλτζ, που λέει ότι σε συνεννόηση με τον κ. Σαμαρά αναβάλουμε αυτό το ταξίδι».

«Η έναρξη έχει μετατραπεί σε μια συναυλία για να ακούσουν οι επίσημοι έναν σύντομο λόγο από τον κ. Σαμαρά, τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Μπαρόζο και μετά να ακούσουν μουσική. Η θεσμική ιδιότητα του κ. Τσίπρα, δεν συνάδει με την παρουσία του σε αυτή την φιέστα», σχολίασε ακόμα για την απουσία του κ. Τσίπρα.

«Η απόδραση δεν ξέρω αν μας οδηγεί αυτομάτως στην έναρξη ενός νέου κύκλου βίας. Δεν θεωρώ ότι έχουμε μπει σε έναν νέο φαύλο κύκλο τυφλής βίας και δη τρομοκρατικής βίας», σχολίασε ακόμα ο κ. Σκουρλέτης για την διαφυγή του Χριστόδουλου Ξηρού και πρόσθεσε:

«Οι άνθρωποι στερούνται σοβαρότητας και επειδή εξακολουθούν και είναι στην κυβέρνηση μας κάνουν κακό ως χώρα. Χρειαζόμαστε μια πιο σοβαρή κυβέρνηση και δεν μπορεί η πρώτη ημέρα της προεδρίας να σφραγίζεται από απαγορεύσεις συγκεντρώσεων, από προσπάθεια να μην υπάρχει η έρευνα της τρόικας σε βάθος και από τέτοιου είδους ανακοινώσεις».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ