ΒΙΝΤΕΟ-Μητσοτάκης: Η ένταξη στην κινητικότητα δεν σημαίνει απολύσεις

ΒΙΝΤΕΟ-Μητσοτάκης: Η ένταξη στην κινητικότητα δεν σημαίνει απολύσεις

 

«Δεν εκτιμώ ότι υπάρχουν έντονες ενδοκυβερνητικές αναταράξεις. Είναι φυσικό σε μία συγκυβέρνηση να υπάρχουν και αποκλίνουσες απόψεις. Αλλά θυμίζω ότι το συγκεκριμένο μέτρο είχε υπερψηφιστεί και από το ΠΑΣΟΚ» ανέφερε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σχετικά με τα «25 ευρώ», μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΙ.

Σε ό,τι αφορά την κινητικότητα ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι «κινητικότητα δεν σημαίνει απολύσεις ενώ διευκρίνισε ότι «είναι 8.000-9.000 οι εργαζόμενοι που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας από τον ΕΟΠΥΥ. Μια μεγάλη πλειοψηφία θα επαναπορροφηθεί από το ΕΣΥ».

«Πρέπει κάποιος να διαλέξει αν θα είναι δημόσιος υπάλληλος ή θα απασχολείται στον ιδιωτικό τομέα», τόνισε και συμπλήρωσε πως όσοι γιατροί επιλέξουν αν αποχωρήσουν «θα προσμετρήσουν για τον στόχο των 15.000 αποχωρήσεων για το 2014».

Αναφορικά με τον στόχο για 4.000 αποχωρήσεις το 2013, που πήρε ολιγόμηνη παράταση, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανέφερε ότι υπάρχει μία μικρή απόκλιση, η οποία θα καλυφθεί με την κατάργηση και συγχώνευση δημοσίων φορέων.

Όπως είπε, το σχετικό νομοθέτημα θα έρθει τις επόμενες εβδομάδες στη Βουλή και θα παριλαμβάνει φορείς «τους οποίους κρίνουμε ότι δεν χρειαζόμαστε με επιχειρηματολογία που είναι στέρεη». «Υπάρχουν οργανισμοί που δεν επιτελούν ένα έργο χρήσιμο για τους πολίτες», πρόσθεσε.

Ειδικότερα, γνωστοποίησε ότι θα καταργηθεί η διαδικασία της επικύρωσης των δημόσιων εγγράφων. «Θα καταργήσουμε αυτό το ενδιάμεσο γραφειοκρατικό στάδιο που δεν συνεισέφερε στον εντοπισμό των πλαστών δικαιολογητικών», συνέχισε και εξήγησε ότι πλέον δεν θα απαιτείται σφραγίδα επικύρωσης, αλλά ο πολίτης θα προσκομίζει απλώς ένα ευκρινές φωτοαντίγραφο του εκάστοτε εγγράφου.

Επίσης, ο υπουργός ανέφερε ότι στόχος είναι να επιστρέψουν στα ΚΕΠ υπηρεσίες που τους είχαν αφαιρεθεί στο παρελθόν, όπως π.χ. η προσκόμιση φορολογικής ενημερότητας.

Αναφορικά με τις εκλογές ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τόνισε ότι τον Μάιο θα γίνουν διπλές εκλογές, Δημοτικές και ευρωεκλογές, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών.

Δείτε τα Βίντεο:

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ