Η ερώτηση του Κουίκ στον Άδωνι για τα 25 €

Η ερώτηση του Κουίκ στον Άδωνι για τα 25 €

 

“Ξέρει ο υπουργός ποιοι έκαναν πάρτι με την υγεία. Να τους πάρει τα λεφτά που έκλεψαν και να τα κάνει ισοδύναμα των 25 ευρώ που επιβάλλει με τα μνημόνια που υπηρετεί” αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με αφορμή την ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ προς τον Άδωνι Γεωργιάδη για το θέμα νοσηλείας με εισιτήριο 25 ευρώ που επιβαρύνει και τις πολύτεκνες οικογένειες.

“Οργισμένοι οι πολύτεκνοι της χώρας στην είδηση της επιβολής χαρατσιού 25 ευρώ και κράτησης 1 ευρώ ανά συνταγή ,που τέθηκε σε ισχύ από 1/1/2014. Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, εκτελώντας τις απαιτήσεις της Τρόικας, αντιμετωπίζει με περισσή αδιαφορία ΚΑΙ τους πολύτεκνους” αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

 

Οι πρώτοι που αντέδρασαν είναι ο «Σύλλογος Πολυτέκνων Σάμου Ικαρίας & Φούρνων», όπως καταγγέλλει σε Ερώτησή που κατέθεσε στη Βουλή, ο κ. Κουίκ, υπενθυμίζοντας ότι:

“Οι πολύτεκνοι, πόσο μάλλον σε ακριτικά νησιά, αδυνατούν να σηκώσουν το βάρος της δεινής οικονομικής κατάστασης και των αντίξοων συνθηκών που καθημερινά βιώνουν, στις οποίες προστίθενται και οι τραγικές ελλείψεις στα Δημόσια Νοσοκομεία ή Ιατρεία των περιοχών τους. Καταγγέλλουν, μάλιστα, την κρατική αναλγησία και ελπίζουν σε άμεση απόσυρσή του απεχθούς και αντικοινωνικού μέτρου”.

 

“Η κυβέρνηση για να ανταπεξέλθει στις νέες μειωμένες δαπάνες για τα νοσοκομεία (300 εκ. ευρώ λιγότερα σε σχέση με το 2013), μετακυλύει το κόστος στους χρήστες των υπηρεσιών. Πόσο έντιμο και κοινωνικά αποδεκτό το βρίσκετε κ. Υπουργέ να μιλάμε πλέον για ασθενείς «δύο ταχυτήτων», αφού μιλάμε για έχοντες και μη έχοντες, που καλούνται να αντιμετωπίσουν το θέμα νοσηλείας τους ή να πάρουν ένα φάρμακο, με τέτοιο απεχθές κριτήριο;”, ρωτά ο Τέρενς Κουίκ τον Άδωνη Γεωργιάδη, για να προσθέσει:

 

“Γιατί δεν μετακυλύει η κυβέρνηση το κόστος σε αυτούς που πρέπει να πληρώσουν, δηλαδή σε όσους καταχράστηκαν την Δημόσια Υγεία και για τους οποίους έχετε στοιχεία και γνώση των πράξεων τους, για να μιλάμε και για απονομή Δικαιοσύνης, εκτός από ισομερή κατανομή των πόρων;

Δεν νομίζετε ότι είναι λίαν προκλητικό ένα τέτοιο μέτρο, την στιγμή που ο ελληνικός λαός ήδη κι ενώ δοκιμάζεται καθημερινά με περικοπές μισθών, καλείται να «βγάλει το φίδι από την τρύπα», κατά την λαϊκή ρήση, επειδή δεν σας «βγαίνουν τα κουκιά»; Γιατί αυτή είναι η μαύρη αλήθεια.

 

Γνωρίζετε πως όλες οι οικογένειες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν και κυρίως οι οικογένειες πολυτέκνων; Τι σχεδιάζετε για την περίπτωση τους, σε σχέση με το μέτρο; Θα μεριμνήσετε και πώς; Διότι διαπιστώνεται, δυστυχώς, η επίκληση σε αυτές μόνο προεκλογικά, ενώ μετά είναι πλήρως αφημένες στο έλεος του Θεού.

 

Σε ακριτικές και γενικά απομακρυσμένες περιοχές γνωρίζετε φαντάζομαι τις καθημερινές αντιξοότητες και τεράστιες ελλείψεις που ήδη υπάρχουν σε Ιατρεία, Προσωπικό, φάρμακα, υλικά. Πώς θα κληθούν αυτοί οι κάτοικοι να αντιμετωπίσουν ΚΑΙ αυτό το αντικοινωνικό μέτρο; Τόση αναλγησία πια;” καταλήγει στις ερωτήσεις του στον αρμόδιο Υπουργό, ο Βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ