Καβγάς για τα 25 ευρώ στα νοσήλια

Καβγάς για τα 25 ευρώ στα νοσήλια

Άγρια ενδοκυβερνητική κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του υπουργού Υγείας και του ΠΑΣΟΚ με αφορμή το «χαράτσι» των 25 ευρώ για το εισιτήριο στα δημόσια νοσοκομεία. Το μέτρο έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζεται. Ο υπουργός έχει εξαιρέσει από το μέτρο με εγκύκλιο, τους άνεργους αλλά και τους ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, μετα κόμματα της αντιπολίτευσης να ζητούν την απόσυρση του μέτρου.

Αντιπαράθεση Γεωργιάδη – ΠΑΣΟΚ

Ο Άδωνις Γεωργιάδης εκτός από τις αντιδράσεις των πολιτών για το μέτρο, έχει να αντιμετωπίσει και τα «πυρά» του ΠΑΣΟΚ αλλά και στελεχών της κυβέρνησης, με τον υπουργό να χαρακτηρίζει “τρίχες” τη διαμάχη για τα 25 ευρώ. 

Το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε τρεις ανακοινώσεις για το θέμα με το 25ευρω ενώ ο Αδ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι δεν έχει απολύτως καμία κόντρα με το ΠΑΣΟΚ και δε θέλει να έχει. 

Το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη τόνισε μεταξύ άλλων σε υψηλούς τόνους στον υπουργό, ότι «Τα ισοδύναμα ας ψάξει να τα βρει στα «Ζάππεια» που χάθηκαν». Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ. Και πρόσθεσε ότι σε περίπτωση που δεν υποχωρήσει ο υπουργός, το θέμα θα φθάσει σε επίπεδο αρχηγών.  

Διαβάστε εδώ τις δηλώσεις του Αδ.Γεωργιάδη και όλες τις αντιδράσεις-ανακοινώσεις των κομμάτων

«Δεν έχω απολύτως καμία κόντρα με το ΠΑΣΟΚ και δε θέλω να έχω» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ερωτηθείς για το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί εντός της κυβέρνησης, με τις αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ, λόγω του εισιτηρίου των 25 ευρώ για νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία. Ο κ. Γεωργιάδης επέμενε στη θέση του πως πρόκειται περί ψηφισμένου νόμου.

Ανέφερε ακόμη πως όπως ο νόμος έχει ψηφιστεί, δεν προέβλεπε καμία απολύτως εξαίρεση, αλλά θα λειτουργούσε από την 1/1/14, οριζόντια και καθολικά και θα έπρεπε να βαρύνει τους πάντες. «Με δική μας απόφαση, μετά από διαπραγμάτευση με την τρόικα, προχωρήσαμε σε εξαιρέσεις από το καθολικό μέτρο και έτσι εξαιρέθηκαν οι χρονίως πάσχοντες, οι άποροι, άνθρωποι με ειδικές ανάγκες και με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80% κλπ.».

Αδ. Γεωργιάδης: «Σωστό» το μέτρο των 25 ευρώ

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real Fm 97,8 ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, χαρακτήρισε ως «σωστό» το μέτρο για το εισιτήριο των 25 ευρώ στα νοσοκομεία και δήλωσε ότι «αν μπορεί το ΠΑΣΟΚ και έχει να προτείνει ένα δημοσιονομικό ισοδύναμο, δεν έχω αντίρρηση». 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ REAL FM 97,8 O AΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 

Την ώρα που ο υπουργός Υγείας, υπερασπιζόμενος το συγκεκριμένο μέτρο, ζητούσε από το ΠΑΣΟΚ να προτείνει ισοδύναμα, ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, άφηνε ανοιχτό το θέμα, σημειώνοντας ότι είναι αντικείμενο διαλόγου τόσο σε επίπεδο κοινωνίας όσο και εντός της κυβέρνησης, εκφράζοντας παράλληλα την πίστη του ότι τελικά θα υπάρξει θετική κατάληξη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του, χαρακτηρίσε το μέτρο «νέο χαράτσι» που επιβάλλει «η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στους πολίτες.

Πηγή: real.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ