Ποδαρικό με γκρίνιες στην κυβέρνηση

Ποδαρικό με γκρίνιες στην κυβέρνηση

Ποδαρικό με γκρίνιες κάνει η κυβέρνηση για το 2014, σε μία περίοδο όπου ο ευρωπαϊκός τύπος «βοά» για το εύθραυστο πολιτικό τοπίο, με αφορμή την ανάληψη της ευρωπαϊκής προεδρίας από την Ελλάδα.

Το Μαξίμου που ετοιμάζεται να «υποδεχθεί» σε λίγες ημέρες την τρόικα για έναν ακόμη σκληρό κύκλο διαπραγματεύσεων για δημοσιονομικό κενό, απολύσεις, μέτρα που αναλήφθηκαν μονομερώς από την Αθήνα, βλέπει τώρα το ΠΑΣΟΚ να επιχειρεί να βγει στην επιφάνεια. Θέτει διάφορα θέματα από το «παράθυρο», παρά το γεγονός ότι μέχρι σήμερα όλες οι αποφάσεις έχουν συζητηθεί εκτενώς ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.

Οι «εμπρηστικές» ανακοινώσεις του ΠΑΣΟΚ για τα 25 ευρώ νοσηλείας σε δημόσιο νοσοκομείο αντιμετωπίστηκαν με χαμηλούς τόνους από τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος, βέβαια, έσπευσε να υπενθυμίσει στη Χαριλάου Τρικούπη ότι το συγκεκριμένο μέτρο ψηφίστηκε όχι μόνο από τη ΝΔ αλλά και από το ΠΑΣΟΚ πριν από έναν χρόνο.

Στο Μαξίμου δεν θέλουν να σηκώσουν τους τόνους, καθώς βλέπουν ότι ο κυβερνητικός τους εταίρος αντιμετωπίζει μία σκληρή δημοσκοπική πίεση, ωστόσο, το κλίμα μεταξύ των βουλευτών δεν είναι καλό. Αρκετοί «γαλάζιοι» θεωρούν ότι τελικός στόχος της επίθεσης της Χαριλάου Τρικούπη είναι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και γι’ αυτό στην αρχική του ανακοίνωση, το ΠΑΣΟΚ συμπεριέλαβε αποφάσεις που ελήφθησαν μονομερώς από την κυβέρνηση, όπως ο μειωμένος ΦΠΑ στην εστίαση.

Την προσεχή εβδομάδα η Αθήνα θα υποδεχθεί τους Κοινοτικούς Επιτρόπους για την επίσημη τελετή έναρξης της ευρωπαϊκής προεδρίας και προσδοκά στο να κεφαλαιοποιήσει και στο εσωτερικό της χώρας την ευκαιρία να βγει μπροστά, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για θέματα που απασχολούν την Ελλάδα, όπως η παράνομη μετανάστευση και η απασχόληση των νέων.

Οι καραμπόλες, όμως, εντός της κυβέρνησης μοιάζουν απρόσμενες και μία περίεργη υπόθεση στην οποία εμπλέκεται το όνομα βουλευτή της ΝΔ προκαλεί νέα ανασφάλεια για την κυβερνητική πλειοψηφία.

Ο παράγοντας «153»

Μια περίεργη υπόθεση απασχολεί από χθες το Μαξίμου. Η ανακριτική διαδικασία για το δάνειο «μαμούθ» των 4,7 εκατ. ευρώ το 2007 στην εταιρεία φάντασμα «ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ Α.Ε.» θα ήταν μια ακόμη από τις δεκάδες υποθέσεις που ερευνά η δικαιοσύνη για την τοπική αυτοδιοίκηση εάν σε αυτήν δεν εμπλεκόταν το όνομα ενός νυν βουλευτή.

Ο Κ. Κοντογεώργος, νέος βουλευτής που εξελέγη το Μάιο του 2012- αλλά νομάρχης Ευρυτανίας από το 2000 έως το 2010 και Δ/νων Σύμβουλος στην «ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ Α.Ε.» από το 1990 έως το 1993 στερείται πλέον του δικαιώματος εξόδου από τη χώρα και έχει καταβάλει εγγύηση 60.000 ευρώ για κατηγορία απιστίας σε βαθμό κακουργήματος και ζημία προς το δημόσιο.

Στο Μαξίμου δεν υπάρχει απόλυτα ξεκάθαρη εικόνα για την υπόθεση και μέχρι αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να υπάρχει θέμα για τον βουλευτή, ο οποίος στο παρελθόν είχε απασχολήσει τη δημοσιότητα με δηλώσεις ή διαρροές ότι δεν προτίθεται να ψηφίσει το ένα ή το άλλο νομοσχέδιο.

Αρκετοί είναι, πάντως, εκείνοι που εκτιμούν πως υπό άλλες συνθήκες ο συγκεκριμένος βουλευτής θα είχε τεθεί εκτός κόμματος -ακόμη και χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η έρευνα της δικαιοσύνης- σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν είχε την εύθραυστη πλειοψηφία των 153 βουλευτών.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ