Το χρονικό της σύλληψης του Τομπούλογλου

Το χρονικό της σύλληψης του Τομπούλογλου

Η αστυνομία έφτασε στην σύλληψη του Χάρη Τομπούλογλου, πρόεδρου του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, μετά από καταγγελία επιχειρηματία, Προέδρου διαφημιστικής εταιρείας. Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου απαιτούσε εκβιαστικά δεκάδες χιλιάδες ευρώ, για να μην κηρύξει έκπτωτη τη συγκεκριμένη εταιρεία από το πρόγραμμα “Αποτύπωση, πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας, δράσεις για την άσκηση και την υγιεινή διατροφή”. Παρά το γεγονός ότι το πρόγραμμα είχε ανατεθεί στην εταιρεία, από το Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», μετά τη διενέργεια σχετικού διαγωνισμού.

Στο πλαίσιο της έρευνας και σε συνδυασμό με την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, προέκυψε ότι πραγματοποιήθηκαν αλλεπάλληλες συναντήσεις-επικοινωνίες μεταξύ των εμπλεκομένων την τελευταία εβδομάδα.

Στις συναντήσεις  αυτές συμμετείχε και τρίτο άτομο (ενδιάμεσος) που λειτουργούσε ως εκπρόσωπος του Προέδρου της διαφημιστικής εταιρείας και ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου, ενώ τελικά συμφωνήθηκε να καταβληθεί το χρηματικό πόσο των 25.000 ευρώ.

Στις δύο σήμερα το μεσημέρι, σε προκαθορισμένη συνάντηση στην Αθήνα, παραδόθηκε στον Πρόεδρο του Νοσοκομείου, από το άτομο που λειτουργούσε ως ενδιάμεσος, το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Στη συνέχεια , ο Χάρης Τομπούλογλου παρέδωσε τα χρήματα στον 40χρονο συνεργό του, ενώ στη συνέχεια συνελήφθησαν και οι δυο από τους αστυνομικούς, που βρίσκονταν την ευρύτερη περιοχή.

Οι δράστες με την σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θα προσαχθούν αύριο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ