Τσίπρας: Δίκαιος ο αγώνας των αγροτών

Τσίπρας: Δίκαιος ο αγώνας των αγροτών

 

Με αντιπροσωπείες αγροτών από την Κρήτη και την Πελοπόννησο συναντήθηκε στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η αντιπροσωπεία των αγροτών επέδωσε στον κ. Τσίπρα ψήφισμα διαμαρτυρίας για φορολόγηση των αγροτεμαχίων, με το νέο νόμο για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε δίκαιο τον αγώνα των αγροτών, τόνισε ότι το υψηλό ενεργειακό κόστος και το κόστος παραγωγής καταστρέφουν την αγροτική παραγωγή και ερημώνουν την ύπαιθρο.

Ανέφερε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ότι «για τον ΣΥΡΙΖΑ ο αγροτικός και κτηνοτροφικός τομέας αποτελεί βασικό πυλώνα για την παραγωγική ανασυγκρότηση. Η υπερφορολόγηση των αγροτεμαχίων μαζί με την έλλειψη ρευστότητας πλήττουν την αγροτική παραγωγή. Ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες η μνημονιακή πολιτική συρρίκνωσης και υπερφορολόγησης των μικρών και μεσαίων αγροτών κινείται στον αντίποδα της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση».

Επεσήμανε, επίσης, ότι τι η μερική άρση των πλειστηριασμών είναι η κερκόπορτα για την κατάσχεση και εκποίησης και  της αγροτικής γης. 

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι βουλευτές Κρήτης, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Ανδρέας Ξανθός, Κώστας  Δερμιτζάκης, Μαρία Διακάκη και ο Βαγγέλης Αποστόλου, Βουλευτής Εύβοιας και Συντονιστής ΕΕΚΕ Αγροτικής Πολιτικής, και ο Θανάσης Πετράκος, Βουλευτής Μεσσηνίας.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ