ΒΙΝΤΕΟ-Βλάχος: “Δεν πείθεται κανείς πως αυτός ο φόρος είναι δίκαιος”

ΒΙΝΤΕΟ-Βλάχος: “Δεν πείθεται κανείς πως αυτός ο φόρος είναι δίκαιος”

Για κραυγαλέες παρατυπίες έκανε λόγο από το βήμα της βουλής ο Γιώργος Βλάχος, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, σε ότι αφορά τον νόμο ιδιοκτησίας των ακινήτων, ενώ χαρακτηριστικά δήλωσε πως “δεν πείθεται κανείς πως ο φόρος αυτός είναι δίκαιος”. Συγκεκριμένα, ο κ. Βλάχος τόνισε ότι πρέπει να υπάρχουν τροποποιήσεις για τα ξενοίκιαστα ακίνητα και πρότεινε να μειωθεί ο φόρος τουλάχιστον κατά 50%.

Την ίδια στιγμή, επισήμανε πως πρέπει να υπάρχει ρύθμιση για τα ακίνητα που έχουν προχωρήσει σε διακοπή ρεύματος, τουλάχιστον τους τελευταίους έξι μήνες. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρθηκε και στα αγροτεμάχια τα οποία πρόσφατα έχουν μπει εντός σχεδίου  τονίζοντας πως δεν μπορεί να υπολογίζεται ο φόρος τους με βάση τον συντελεστή εμπορικότητας του 2004, εφόσον το αγροτεμάχιο δεν έχει αξιοποιηθεί.

Παράλληλα, κάλεσε τον υπουργό να υπάρξει μέριμνα για τα υποθηκευμένα ακίνητα καθώς ζητείται από τους ιδιοκτήτες των υποθηκευμένων ακινήτων να πληρώσουν φόρο για ακίνητα που δεν είναι στην ιδιοκτησία τους και την ίδια στιγμή προέτρεψε τον υπουργό να «μην μπερδεύει τις μονοκατοικίες με τις βίλες»

«Δεν απαιτώ να υιοθετήσετε  τις προτάσεις μας, αλλά απαιτώ μια τεκμηριωμένη απάντηση, αρνητική αλλά τεκμηριωμένη», κατέληξε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.  

 

Δείτε το βίντεο

   

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ