Αυστηρές ποινές στους «Λιάπηδες»

Αυστηρές ποινές στους «Λιάπηδες»

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει το περιστατικό με τον Μιχάλη Λιάπη ο οποίος εντοπίστηκε να οδηγεί το αυτοκίνητό του με πλαστές πινακίδες και χωρίς ασφάλεια.

Ο Αντώνης Σαμαράς μία ημέρα μετά το συμβάν με τον πρώην υπουργό της ΝΔ αποφάσισε να «κόψει» τα προνόμια των βουλευτών που εντοπίζονται να παρανομούν σε αδικήματα μείζονος κοινωνικής απαξίας ενώ την ίδια ώρα η πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου αποδοκίμασε την πράξη του Μιχάλη Λιάπη. Με τη ΝΔ να παίρνει σαφείς αποστάσεις από τον πρώην υπουργό και το κυβερνών κόμμα διαχωρίζει πλήρως τη θέση του.

Ο πρωθυπουργός κόβει τα προνόμια σε αδικήματα «τύπου Λιάπη»

Αυστηρές ποινές και άρση των βουλευτικών ατελειών και προνομίων τους θα προβλέπονται από εδώ και στο εξής σε βουλευτές οι οποίοι θα παρανομούν σε αδικήματα μείζονος κοινωνικής απαξίας σύμφωνα με την εντολή που έδωσε ο Αντ. Σαμαράς στον υπουργό Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα, με αφορμή την προχθεσινή περίπτωση του πρώην υπουργού Μιχάλη Λιάπη, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον Χαρ. Αθανασίου να επεξεργαστεί νομοθετική διάταξη, σύμφωνα με την οποία βουλευτές (εν ενεργεία ή συνταξιούχοι) οι οποίοι θα υποπίπτουν σε συγκεκριμένα αδικήματα μείζονος κοινωνικής απαξίας, θα στερούνται όλων των προβλεπόμενων βουλευτικών ατελειών και προνομίων τους.

Μεταξύ των αδικημάτων που εμπεριέχονται στην έννοια της απαξίας είναι η πλαστογραφία, η ψευδής βεβαίωσης, η εκβίαση, η απάτη κλπ.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Λιάπης θα απολογηθεί σήμερα στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.

«Αδειάζει» τον Λιάπη η ΝΔ

«Ο κ. Λιάπης, ως Έλληνας πολίτης, έκανε μία κίνηση, η οποία προκαλεί χείριστη εντύπωση. Θα αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη, όπως θα την αντιμετώπιζε κάθε Έλληνας πολίτης» δήλωσε στον ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84» ο γραμματέας της ΝΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος.

«Οι πολιτικοί πρέπει να δίνουν το παράδειγμα. Δυστυχώς, τέτοιες κινήσεις όχι μόνο δεν δίνουν το παράδειγμα, αλλά εξοργίζουν ακόμα περισσότερο τον κόσμο» πρόσθεσε ο κ. Παπαμιμίκος.

«Νομίζω ότι αυτή η ιστορία αδικεί τον ίδιο τον κ. Λιάπη. Ελπίζω να έχει επαρκείς εξηγήσεις να δώσει. Ο κ. Λιάπης δεν είναι στέλεχος του κόμματος. Αποφάσισε να ιδιωτεύσει και δεν βρίσκεται στις δομές του. Άρα, δεν έχει κάποιον λόγο η ΝΔ σήμερα. Σε κάθε περίπτωση, ας γίνει και η δίκη που είναι να γίνει και ας πει ο κ. Λιάπης όσα είναι να πει, αλλά είναι κάτι που μας στενοχωρεί και μας πληγώνει» ανέφερε με νόημα και ο πρώην γραμματέας της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Βήμα 99,5».

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ