Τσίπρας: Ο Βενιζέλος κραυγάζει ενοχή

Τσίπρας: Ο Βενιζέλος κραυγάζει ενοχή

 

Σφοδρή επίθεση κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου αλλά και του Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο κοινοβούλιο για την πρόταση εξεταστικής επιτροπής για τα υποβρύχια. 

Ο κ. Τσίπρας αφού τόνισε ότι ο κ. Βενιζέλος “κραυγάζει από ενοχή” επισήμανε την απουσία του Πρωθυπουργού από την βουλή , λέγοντας ότι “αφήνει έρμαιο τον κύριο Βενιζέλο”.

“Δεν πρόκειται για αναζήτηση αποδιοπομπαίων τράγων αλλά ως απονομή δικαιοσύνης και ως θεμέλιο λίθο για το μέλλον. Να αποκαταστήσουμε τη χαμένη εμπιστοσύνη του πολίτη. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει το πάντα να αποδοθούν οι ευθύνες και να πιστέψει ο πολίτης ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου. Όλοι οι υπό εξέταση πολιτικοί στο παρελθόν προέβαλαν το επιχείρημα ότι επιθυμείται η πολιτική τους εξόντωση” είπε.

 

Παράλληλα, κατηγόρησε τον κ. Βενιζέλο ότι στο παρελθόν υπερασπιζόταν τον κ.Τσοχατζόπουλο: “Ζητούσε από τη ΝΔ να ζητήσει συγγνώμη για τους ανθρώπους που ταλαιπώρησε. Η πραγματικότητα είναι ότι βρισκόμαστε μπροστά από μια σκανδαλώδη υπόθεση που ξεκίνησε με τον κύριο Τσοχατζόπουλο. Ξέρετε όλοι ότι είναι μια υπόθεση με τόσα σκοτεινά σημεία που η Βουλή πρέπει να την εξετάσει σε βάθος” ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Στη συνέχεια της ομιλίας του υποστήριξε ότι είναι αυτονόητη υποχρέωση της Βουλής η σύσταση εξεταστικής επιτροπής αλλά “εμφανίζεται ως απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης…” “Μας έχουν μπερδέψει τελευταία, γιατί δεν ξέρουμε ποιος θα καλύψει ποιον ανάμεσα στον κ. Βενιζέλο και τον κ. Σαμαρά. Για το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου δεν άνοιξε μύτη” σημείωσε. 

“Ο κ. Σαμαράς δεν έχει το πολιτικό θάρρος να υπερασπιστεί τον αντιπρόεδρό του. Τον αφήνει έρμαιο” ανέφερε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας: “Ο πρωθυπουργός δεν σώζει την κυβέρνησή του. Μπαίνει και ο ίδιος στο κάδρο των ευθυνών”.

“Δεν θα φοβηθώ με τη λάσπη στον ανεμιστήρα” είπε χαρακτηριστικά στη συνέχεια και απευθυνόμενος στον κ. Βενιζέλο υπογράμμισε: “Θα διερωτηθώ πως ένα ευφυής άνθρωπος δεν καταλαβαίνει ότι με αυτή τη συμπεριφορά δεν κάνει τίποτα άλλο από το να κραυγάζει ενοχή. Τι είναι αυτό που πρέπει να κρυφτεί;”.

Απευθυνόμενος στον υπουργό Εθνικής Άμυνας ρώτησε: “Κύριε υπουργέ θέλω μια απάντηση. Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης των ΕΝΑΕ σήμερα;”. Ο κύριος Αβραμόπουλος διέκοψε για να πει ότι αυτές τις απαντήσεις μπορεί να τις δώσει το υπουργείο Ανάπτυξης.

“Αν όλα αυτά ισχύουν μιλάμε για ένα colpo grosso” είπε σε έντονο ύφος ο Αλέξης Τσίπρας. “Είναι μια απίστευτη απάτη σε βάρος του ελληνικού δημοσίου αν είναι αληθινά τα στοιχεία που καταθέτω προς διερεύνηση… Δώστε μας λοιπόν μια απάντηση, ισχύουν ή δεν ισχύουν όλα αυτά;” επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ , ο οποίος κλείνοντας τόνισε:

“Όσοι καταψηφίσετε αυτή την πρόταση θα έχετε επωμισθεί μια ευθύνη που δεν είναι δική σας”.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ