Γεννηματά: 40 εκατομμύρια σε ανεκτέλεστα συμβόλαια για τα ΕΑΣ

Γεννηματά: 40 εκατομμύρια σε ανεκτέλεστα συμβόλαια για τα ΕΑΣ

Η υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώφη Γεννηματά, μίλησε στον Real Fm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για το μέλλον των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων.

«Προχωράμε σε αναδιάρθρωση με την εταιρεία σε λειτουργιά. Κρατάμε 500 εργαζόμενους από τους 818. Αυτοί που θα αποχωρήσουν θα αποχωρήσουν με ένα πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου», σχολίασε αρχικά η κ. Γεννηματά και συνέχισε:

«Σημασία έχει να καταλάβουμε ότι μέσα από πολύ σκληρή διαπραγμάτευση, καταφέραμε να φτάσουμε σε αυτή τη συμφωνία που δείχνει ότι υπάρχει περιθώρια για διαφορετικές πολιτικές».

Όπως είπε ο η κ. Γεννηματά, «η εταιρεία πρέπει να πετύχει μέσα σε ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα πολύ δύσκολους στόχους».

Όσο για τα οικονομικά της εταιρείας, η κ. Γεννηματά είπε: «Υπάρχουν περίπου 40 εκατομμύρια σε ανεκτέλεστα συμβόλαια. Καταφέραμε με την διοίκηση να κλείσουμε μέσα σε αυτό το διάστημα τρία εξαγωγικά συμβόλαια, το ένα με μεγάλη αμερικάνικη εταιρεία. Όλα αυτά, βάρυναν στη συζήτηση και έδειξαν ότι είναι μια εταιρεία με πολλές δυνατότητες, με λάθη στο παρελθόν. Υπήρχε μια απίστευτη εσωστρέφεια και αδράνεια».

«Αντιστάσεις βρήκα πολύ σκληρές από την τρόικα. Αντιστάσεις βρήκα και από πλευρές της κυβέρνησης. Σε πείσμα όλων, έχουμε πρόθεση να στηρίξουμε τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα», πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ