Κόντρα Μητσοτάκη-ΣΥΡΙΖΑ

Κόντρα Μητσοτάκη-ΣΥΡΙΖΑ

 

Επίθεση στον Κυριάκη Μητσοτάκη, τον οποίο χαρακτηρίζει “υπουργό των απολύσεων” εξαπολύει η Κουμουνδούρου με αφορμή την εγκύκλιο για τον πλήρη έλεγχο των πιστοποιητικών που σχετίζονται με τον διορισμό όλων των υπαλλήλων του Δημοσίου.

“Ο υπουργός απολύσεων Κυριάκος Μητσοτάκης, όντας σε διατεταγμένη υπηρεσία από την τρόικα και τους δανειστές, προχωρά στην αναζήτηση και άλλων δεξαμενών απολύσεων, ξεθάβοντας από τα βαθειά σκοτάδια των δικών τους «ειδικών προσλήψεων» και υπηρεσιακών μεταβολών ,όλους τους φακέλους πρόσληψης, συμμετοχής σε εξετάσεις, έκδοση τίτλων σπουδών κ.λ.π., των Δημοσίων Υπαλλήλων, προετοιμάζοντας την κοινή γνώμη για να την καταστήσει συνένοχο στην εξόντωσή τους. Και εφόσον την εφαρμογή της υπαλληλοκτόνας εγκυκλίου θα παρακολουθεί το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, τότε η κοινωνία και οι προς απόλυση υπάλληλοι μόνον ήσυχοι δεν πρέπει να κοιμούνται” αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζοντας την αυτονόητη λειτουργία των θεσμών, θεωρεί ότι οι υπάρχουσες υπηρεσιακές και ελεγκτικές δομές (διευθύνσεις προσωπικού, επιτροπές προσλήψεων, ΑΣΕΠ, υπηρεσιακά συμβούλια, κ.λ.π) μπορούν και πρέπει να επιτελέσουν το έργο για το οποίο έχουν συσταθεί, προς του ελληνικού λαού και όχι της τρόικας και των δανειστών. Οι δημόσιοι υπάλληλοι, ο ελληνικός λαός στο σύνολό του θα βάλουν ένα τέλος στην εξοντωτική μανία των μνημονιακών υπουργών και των πολιτικών τους” επισημαίνει.

 

Η απάντηση του υπουργείου

 

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που τονίζει σε ανακοίνωσή του: “Στην ελληνική δημόσια διοίκηση υπηρετούν σήμερα δεκάδες χιλιάδες υπάλληλοι που δαπάνησαν χρόνο, κόπο και χρήματα για να σπουδάσουν, για να αποκτήσουν προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών, για να πάρουν πτυχία ξένων γλωσσών και για να εμπλουτίσουν τα προσόντα τους”.

 

“Υπάρχουν, όμως, ορισμένοι που δεν κόπιασαν, που δεν προσπάθησαν, αλλά παρουσίασαν πλαστά πιστοποιητικά για να διοριστούν στο Δημόσιο. Αυτή την κατηγορία υπαλλήλων, με μια πρωτοφανή στα πολιτικά χρονικά ανακοίνωση, επιχειρεί να προστατεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηρίζει «υπαλληλοκτόνα» μια εγκύκλιο που ζητάει από τους αρμόδιους προϊσταμένους Διοικητικού – Προσωπικού του Δημόσιου Τομέα το αυτονόητο. Δηλαδή τον εμπεριστατωμένο έλεγχο των πιστοποιητικών και στοιχείων που σχετίζονται με την πρόσληψη, τη μετάταξη ή τη μετατροπή της εργασιακής σχέσης των υπηρετούντων υπαλλήλων του δημόσιου τομέα.    Κάνει λόγο δε για «εξόντωση» δημοσίων υπαλλήλων που θα απολυθούν επειδή πλαστογράφησαν τα πιστοποιητικά που δικαιολόγησαν την πρόσληψή τους. Θέλουμε να πιστέψουμε ότι ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν συμμερίζεται την αδιανόητη αυτή θέση. Θέλουμε να πιστέψουμε ότι δεν υπάρχει πολιτικός αρχηγός διατεθειμένος να πέσει τόσο χαμηλά προκειμένου να κερδίσει τις ψήφους μιας μειοψηφίας επίορκων δημοσίων υπαλλήλων” σημείωνει το υπουργείου καταλήγοντας: “Περιμένουμε από τον κ. Τσίπρα να ξεκαθαρίσει δημόσια τη θέση του”. 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ