Λαζαρίδης: Θα καλυφθούμε για τους πλειστηριασμούς

Λαζαρίδης: Θα καλυφθούμε για τους πλειστηριασμούς

Ο βουλευτής επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Χρύσανθος Λαζαρίδης, μίλησε στον Real Fm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τα προαπαιτούμενα, τους πλειστηριασμούς και τον φόρο ακινήτων.

«Η ΕΑΣ είναι πολύ κοντά να κλείσει. Τα υπόλοιπα, έχει γίνει μια αρκετά σημαντική προσέγγιση και αυτό θα το δούμε μάλλον μετά τις γιορτές», σχολίασε αρχικά ο κ. Λαζαρίδης σε σχέση με τα προαπαιτούμενα.

«Ο νέος χρόνος δεν θα μας βρει ακάλυπτους. Κάτι θα γίνει μέχρι τότε για τους πλειστηριασμούς. Δεν υπήρχε περίπτωση να μείνουν ακάλυπτοι οι άνεργοι, ή οι φτωχοί, οι ακόμα και οι μεσαίου εισοδήματος», σχολίασε για τους πλειστηριασμούς και πρόσθεσε:

«Εξετάζονται διάφορα μοντέλα που λειτούργησαν διεθνώς σε τέτοιες περιπτώσεις. Πάμε για το καλύτερο».

«Το ότι είχαμε υποτυπώδης φόρους δεν ήταν αναπτυξιακό. Ο φόρος μειώνεται για δεύτερη φορά φέτος. Ο κόσμος δεν το έχει καταλάβει αυτό φέτος. Τώρα που δείχνουμε ότι δεν φοβόμαστε το πολιτικό κόστος και προσπαθούμε να κάνουμε καλό στη χώρα, θα πρέπει να μας το αναγνωρίζετε», σχολίασε ακόμα ο κ. Λαζαρίδης.

«Αποκτήσαμε ουσιαστικά κτηματολόγιο. Ότι δεν είχε η Ελλάδα τα τελευταία 25χρόνια, το απέκτησε τους τελευταίους 10 μήνες. Παλαιότερα κάποιος έπαιρνε ένα κομμάτι γης και το άφηνε να πάρει αξία. Τώρα του δημιουργείται η ανάγκη να το αξιοποιήσει», σημείωσε ακόμα.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ