Μακρή: Ο Γεωργιάδης ζήτησε την παραίτηση της Μαλλιώρη

Μακρή: Ο Γεωργιάδης ζήτησε την παραίτηση της Μαλλιώρη

 

«Σοβαρές παρατυπίες, ύψους εκατομμυρίων ευρώ, έχουν διαπιστωθεί στον ΟΚΑΝΑ», σημειώνει σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η υφυπουργός Υγείας, Ζέττα Μακρή, τονίζοντας δε πως συνάντησε «εξαιρετική δυσκολία» στο να ολοκληρώσει τον έλεγχο. «Φοβούμαι ότι ενδεχομένως θα χαθούν στοιχεία και, σε κάθε περίπτωση, θέλω στο διάστημα που είμαι υφυπουργός, μία υπόθεση που άρχισε από το 2009 και συνεχίζεται, να περαιωθεί», λέει η κ. Μακρή.

Τονίζει ότι «οι παρατυπίες αναφέρονται σε κέντρα πρόληψης και σε χρήματα που προορίζονταν για αυτά, όπως και σε σύμβαση που έχει γίνει με το ΚΕΛΠΝΟ και ευτυχώς, το ΚΕΛΠΝΟ την κατήγγειλε έγκαιρα και τα χρήματα αναζητώνται. Οι παρατυπίες αναφέρονται, επίσης και στη χορήγηση φαρμάκων με κίνδυνο για τη δημόσια υγεία».

Η κ. Μακρή διαβεβαιώνει, επίσης ότι «κανένας δεν πρέπει να ανησυχεί για την τύχη του ΟΚΑΝΑ. Θα ενισχυθεί, είναι μέλημα και φροντίδα μου να αξιοποιηθεί περαιτέρω και έχω την αίσθηση ότι η σωστή διαχείριση των οικονομικών θα αποδώσει περισσότερα».

Ολόκληρη η συνέντευξη της υφυπουργού Υγείας, Ζέττας Μακρή, στο ΑΠΕ – ΜΠΕ έχει, ως εξής:

Ερ: Τι συμβαίνει στον ΟΚΑΝΑ; Όντως, υπάρχει «μαύρη τρύπα» στα ταμεία του Οργανισμού;

Απ: Διαπίστωσα σοβαρές παρατυπίες, ύψους εκατομμυρίων ευρώ. Συνάντησα εξαιρετική δυσκολία στο να ολοκληρώσω τον έλεγχο. Φοβούμαι ότι ενδεχομένως θα χαθούν στοιχεία και, σε κάθε περίπτωση, θέλω στο διάστημα που είμαι υφυπουργός, μία υπόθεση, που άρχισε από το 2009 και συνεχίζεται, να περαιωθεί. Δεν θέλω να ακολουθήσω τακτική ανάθεσης ή μετάθεσης των ευθυνών σε προγενέστερους ή να τις παρεπέμψω σε μεταγενέστερους. Θέλω επί των ημερών μου η υπόθεση αυτή να ξεκαθαρίσει.

Ερ: Οι παρατυπίες αυτές εντοπίζονται στη διαχείριση ποσών που προορίζονταν για τα 73 κέντρα πρόληψης, αλλά δεν διατέθηκαν για το σκοπό αυτό, παρά κάλυψαν άλλες ανάγκες του Οργανισμού;

Απ: Οι παρατυπίες αναφέρονται σε κέντρα πρόληψης και σε χρήματα που προορίζονταν για αυτά. Όπως και σε σύμβαση που έχει γίνει με το ΚΕΛΠΝΟ και, ευτυχώς, το ΚΕΛΠΝΟ την κατήγγειλε έγκαιρα και τα χρήματα αναζητώνται. Οι παρατυπίες αναφέρονται, επίσης και στη χορήγηση φαρμάκων με κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Ερ: Κυρία Μακρή, την ίδια στιγμή, υπάρχουν λίστες αναμονής για αποτοξίνωση που κρατούν ακόμη και τρία χρόνια;

Απ: Τα προβλήματα είναι γνωστά, αλλά θέλω να διαβεβαιώσω ότι κανένας δεν πρέπει να ανησυχεί για την τύχη του ΟΚΑΝΑ. Θα ενισχυθεί, είναι μέλημα και φροντίδα μου να αξιοποιηθεί περαιτέρω και έχω την αίσθηση ότι η σωστή διαχείριση των οικονομικών θα αποδώσει περισσότερα.

Ερ: Ο υπουργός Υγείας, Αδ. Γεωργιάδης, έχει ζητήσει την παραίτηση της κ. Μαλλιώρη;

Απ: Μάλιστα, είναι κατά το νόμο αρμόδιος. Χθες, μου τηλεφώνησε ο κ. Γεωργιάδης και μου είπε ότι ζήτησε προφορικά την παραίτησή της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ