Άδωνις: Η μεταρρύθμιση πρέπει να γίνει

Άδωνις: Η μεταρρύθμιση πρέπει να γίνει

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στον Real Fm και την εκπομπή των Κώστα Χαρδαβέλλα, Μαίρης Πολλάλη, με αφορμή τις μεταρρυθμίσεις στον ΕΟΠΥΥ, ενώ σχολίασε και την πρόσφατη δημοσκόπηση της MRB.

«Η μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια βαθμίδα υγείας είναι κάτι σωστό. Όλα τα κόμματα, σε ποσοστό 90% συμφωνούν με την ανάγκη αυτή της μεταρρύθμισης. Πρέπει να γίνει», σχολίασε αρχικά ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης και συνέχισε:

«Τα επόμενα 24ωρα θα ξεκινήσει η διαδικασία της διαθεσιμότητας – κινητικότητας και σε 20 με 25 ημέρες θα ανοίξουν τα πολυιατρεία κανονικά. Εάν όλοι ζητήσουν να πάνε, θα πάνε όλοι, με προϋπόθεση να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία, όσοι έχουν».

«Ο ΕΟΠΥΥ ήδη κάνει συμβάσεις και με ιδιωτικούς ιατρούς και με ιδιωτικά κέντρα. Η βασική μεταρρύθμιση είναι ότι ο ΕΟΠΥΥ έχει συμβάσεις και με τον ιδιωτικό τομέα», πρόσθεσε.

«Είμαι βουλευτής που εκλέγομαι με σταυρό εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Κινούμαι στον δρόμο πάρα πολύ άνετα, δεν έχω κάποιο θέμα. Ο κόσμος ξέρει ότι πιστεύω αυτά που λέω και δεν κρύβομαι. Κόστος πολιτικό αλλά πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας», σχολίασε μεταξύ άλλων.

«Υπάρχουν κάποιες υπηρεσίες που κοστίζουν πολύ λιγότερο όταν τις αγοράζει ο δημόσιος τομέας, παρά όταν τις παράγει ο ίδιος. Όποιος ιδιώτης θέλει να μπει να κάνει συμβόλαιο με τον ΕΟΠΥΥ στην τιμή που προσφέρει ο ΕΟΠΥΥ, μπαίνει και κάνει. Ο ΕΟΠΥΥ, μπορεί να καθορίζει τις τιμές», ξεκαθάρισε.

Όσο για τις 6μηνηαίες τάσεις της MRB, σχολίασε: «Δεν θεωρώ καθόλου κακή τη χθεσινή δημοσκόπηση. Το να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με 0,9 μπροστά στο σταθμισμένο δείγμα, αν δείτε την περίοδο που διανύουμε με τα μέτρα τα οποία παίρνουμε, ο κ. Τσίπρας έχει καταφέρει να είναι μπροστά από τη Νέα Δημοκρατία, μία μονάδα, έχοντας υποσχεθεί στους πάντες τα πάντα, δεν θα το έλεγα και τρομερή επιτυχία. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι δεδομένο ότι δεν πείθει».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ