Συνάντηση Σαμαρά με τους γιατρούς

Συνάντηση Σαμαρά με τους γιατρούς

 

Ο Πρωθυπουργός συναντάται στις 10.30 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου με το προεδρείο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), εν μέσω της συνεχιζόμενης απεργίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ,

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΠΙΣ, ο πρόεδρος του Συλλόγου, Μιχάλης Βλασταράκος, και τα μέλη του προεδρείου, θα θέσουν  στον κ. Σαμαρά όλα τα θέματα που αφορούν στην υγεία και περίθαλψη του ελληνικού λαού. Συγκεκριμένα θα αναφερθούν στην υγειονομική κρίση που υπάρχει στη χώρα μας, στην αποδυνάμωση των δημοσίων δομών υγείας, στα προβλήματα επιβίωσης των μικρών και μεσαίων ιδιωτικών ιατρείων και εργαστηρίων, καθώς επίσης και στην επίταση των προβλημάτων που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία.

Σε ό,τι αφορά τις επικείμενες αλλαγές που σχετίζονται με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζητεί την αξιοποίηση δομών και προσωπικού και καλεί όλους τους εμπλεκόμενους να κινηθούν σε αυτήν την κατεύθυνση, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα αξιόπιστη Πρωτοβάθμιο Σύστημα Υγείας στη χώρα μας, με ισότιμη και ανεμπόδιστη πρόσβαση κάθε πολίτη, αλλά και χωρίς απολύσεις και διαθεσιμότητες.

Σύμφωνα με τον ΠΙΣ, Η μεταρρύθμιση στην οποία στοχεύει ο υπουργός Υγείας σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σχετίζεται με απολύσεις προσωπικού, με κατάργηση δομών και συγχωνεύσεις, χωρίς ρεαλισμό, βασιζόμενη μόνο στη λογική λογιστικών δημοσιονομικών προσαρμογών.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος τονίζει τέλος ότι τα ζητήματα υγείας δεν επιλύονται μέσα από επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, αλλά με σοβαρό, ψύχραιμο και παραγωγικό διάλογο.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ