Ολομέτωπη κόντρα Τσίπρα – Μέρκελ

Ολομέτωπη κόντρα Τσίπρα – Μέρκελ

Ολομέτωπη αντιπαράθεση με την Άνγκελα Μέρκελ επιδιώκει ο Αλέξης Τσίπρας ως υποψήφιος -και επίσημα πια- της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν, ενώ προετοιμάζει με το νέο χρόνο σειρά περιοδειών σε όλη τη χώρα.

Αν και… Κνίτης στο παρελθόν, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει ενόψει των ευρωεκλογών -και πιθανών πρόωρων εκλογών- τακτική… Μάο και συγκεκριμένα το δόγμα του «μεγάλου τιμονιέρη» «από την περιφέρεια κυκλώνουμε το κέντρο». Η ευρωπαϊκή του περιπέτεια, δηλαδή, προσμένει να του αποφέρει σημαντικά πολιτικά οφέλη στην εσωτερική πολιτική σκηνή, αφού ο ίδιος θα εμφανίζεται στην εκστρατεία του αντίπαλος της Γερμανίδας Καγκελαρίου «για μια διαφορετική Ευρώπη», καταρρίπτοντας δηλαδή τις κατηγορίες των αντιπάλων του ότι στοχεύει στην έξοδο της χώρας από το ευρώ. Την ίδια στιγμή, η ηγεσία της ΝΔ, λόγω και της άσκησης της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Αθήνα, θα έχει μεν την επικοινωνιακή πολυτέλεια των «κόκκινων χαλιών», ταυτόχρονα όμως θα περιορίζονται και τα περιθώριά της για άσκηση κριτικής στην κυρίαρχη πολιτική των Βρυξελλών. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το γνωρίζει αυτό και γι’ αυτό στην καμπάνια του θα στοχεύει στον Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο και θα ταυτίζει με την Άνγκελα Μέρκελ.

Σε ποιες χώρες θα περιοδεύσει

Ο Αλέξης Τσίπρας, πάντως, στην περίοδο των εορτών θα ολοκληρώσει το σχέδιο της ευρωκαμπάνιας του, σε συνεργασία και με την ηγεσία του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Ταυτόχρονα θα οριστικοποιήσει το Πρόγραμμα των περιοδειών του, που θα περιλαμβάνει πρωτίστως τις χώρες του νότου (Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία), αλλά και μεγάλες χώρες, όπως η ίδια η Γερμανία και η Γαλλία. Παράλληλα με την Ιταλία, μάλιστα, θα μεταβεί και στην Μάλτα, για το θέμα της λαθρομετανάστευσης.

Το ντιμπέιτ του Μαρτίου

Ιδιαίτερο ρόλο, επίσης, μεταξύ των υποψηφίων, θα παίξουν και τα ντιμπέιτ που θα διεξαχθούν μεταξύ των υποψηφίων των ευρωομάδων. Κατά σύμπτωση, μάλιστα, λόγω και της Προεδρίας της ΕΕ, το πρώτο ντιμπέιτ θα διεξαχθεί στην Αθήνα τον Μάρτιο. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί την διεξαγωγή και άλλων ντιμπέιτ, καθώς θεωρεί ότι εύκολα μπορεί να ταυτίσει τον υποψήφιο του ΕΛΚ (φαβορί αυτή τη στιγμή η Βίβιαν Ρέντινγκ) με την Άνγκελα Μέρκελ και την πολιτική της, αλλά και να πιέσει τον Μάρτιν Σουλτς , τον υποψήφιο του ΕΣΚ, να λάβει θέσεις που θα εκθέτουν το ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα, ενώ από τους φιλελεύθερους πιθανολογείται πως ο Γκι Φέρχοφσταντ κερδίζει στο νήμα τον Όλι Ρεν.

Έντονη αντιπαράθεση με ΝΔ

Η υποψηφιότητα Τσίπρα, πάντως, προκάλεσε χθες έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Η Ν.Δ. για την υποψηφιότητα Τσίπρα

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στη Ν.Δ.

Ν.Δ.: Ας αφήσει τις ύβρεις και τις ανοησίες ο ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ