Τσίπρας:Η υποψηφιότητά μου θα αφορά όλους τους λαούς

Τσίπρας:Η υποψηφιότητά μου θα αφορά όλους τους λαούς

 

Στην υποψηφιότητά του για τη προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη Τύπου στη Μαδρίτη, λέγοντας ότι “έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό, διότι προέρχεται από μια χώρα που έχει γίνει το πειραματόζωο της κρίσης και έχει υποστεί τις συνέπειες μιας σκληρής νεοφιλελεύθερης πολιτικής λιτότητας”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι δεν θα επιδιώξει να είναι μια υποψηφιότητα που θα αφορά μόνο το Νότο της Ευρώπης ή ειδικότερα την Ελλάδα, αλλά θα είναι μια υποψηφιότητα που θα αφορά όλους τους λαούς της Ευρώπης. Όπως είπε, “θα είναι η εναλλακτική υποψηφιότητα, η υποψηφιότητα της Αριστεράς για όλη την Ευρώπη, διότι, κατά τη δική μας άποψη, οι διαχωρισμοί δεν είναι γεωγραφικοί, αλλά πολιτικοί”. “Διότι η Ευρώπη της κοινωνικής συνοχής, της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας είναι μια Ευρώπη που αφορά όλους τους λαούς είτε κατοικούν στο Βορρά, είτε στο Νότο, είτε στη Δύση, είτε στην Ανατολή” υπογράμμισε.

 

Ο κ. Τσίπρας διατύπωσε τη θέση ότι οι επερχόμενες ευρωεκλογές δεν είναι μια συμβατική πολιτική αναμέτρηση, αλλά μια κρίσιμη πολιτική μάχη για την επαναθεμελίωση της Ευρώπης και της προοπτικής της για τους λαούς.

 

“Η Ευρώπη και ειδικότερα η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι και τα διλήμματα που έχει μπροστά της είναι υπαρξιακά και αφορούν την κοινωνική συνοχή, το μέλλον των λαών στην Ευρώπη” ανέφερε σημειώνοντας παράλληλα ότι “η Ευρώπη που οικοδόμησαν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές των κυρίαρχων δυνάμεων της Λαϊκής Δεξιάς και της Σοσιαλδημοκρατίας δεν έχει καμία σχέση με την Ευρώπη των κοινών οραμάτων της αλληλεγγύης και της προόδου. Είναι μια Ευρώπη που αναδιανέμει τον πλούτο υπέρ των ισχυρών και των πλουσίων και την φτώχεια, την εξαθλίωση, τον πόνο, στους φτωχούς και τους αδύναμους”. ‘Αρα, είπε, “οι εκλογές που έχουμε μπροστά μας δεν είναι μια συμβατική πολιτική αναμέτρηση. Είναι μια κρίσιμη πολιτική μάχη για την επαναθεμελίωση της Ευρώπης και της προοπτικής της για τους λαούς”. 

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα “σε αυτό το πλαίσιο, η απόφαση του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς να οργανώσει καμπάνια υποψηφιότητας για την προεδρία της Κομισιόν δεν έχει μόνο ένα συμβολικό, αλλά έχει και έναν ουσιαστικό χαρακτήρα”, καθώς, όπως είπε, “θέλουμε να καταθέσουμε τη μόνη ρεαλιστική εναλλακτική πρόταση στην Ευρώπη της φτώχειας, του νεοφιλελευθερισμού και του αυταρχισμού που έχουν οικοδομήσει οι κυρίαρχες δυνάμεις”

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ