ΒΙΝΤΕΟ-«Γεωργιάδη παραιτήσου»-«Να παραιτηθείτε εσείς αν δεν αντέχετε»

ΒΙΝΤΕΟ-«Γεωργιάδη παραιτήσου»-«Να παραιτηθείτε εσείς αν δεν αντέχετε»

Την δυνατότητα εξυπηρέτησης των πολιτών για όλο το εικοσιτετράωρο από τις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας προανήγγειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Ο υπουργός Υγείας αποκάλυψε ότι η μεταρρύθμιση στον τομέα της υγείας θα έχει ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια ενώ με την ολοκλήρωσή της θα καταστεί δυνατή η 24ωρη παροχή ιατρικών υπηρεσιών στους πολίτες σε πολυιατρεία της πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι το σχέδιο του υπουργείου Υγείας προβλέπει την απορρόφηση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ από το ΕΣΥ με συνθήκες πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και αποκάλυψε ότι θα προχωρήσει στην ίδρυση 5.500 θέσεων στα νοσοκομεία και τα πολυιατρεία.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν με την παρέμβαση του προέδρου της ομοσπονδίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, Αθανάσιου Αποστολόπουλου, ο οποίος ζήτησε να μην υπάρξουν απολύσεις γιατρών υπογραμμίζοντας πως είναι λάθος να πραγματοποιούνται τόσο βίαιες αλλαγές στην υγεία.

Η ένταση κλιμακώθηκε όταν στην συζήτηση παρενέβη και εκπρόσωπος των εργαζομένων στο νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ, ο οποίος κάλεσε τον κ. Γεωργιάδη να παραιτηθεί με τον υπουργό Υγείας να απαντάει.

«Να παραιτηθείτε εσείς. Να παραιτηθείτε να προσλάβουμε άλλους. Εάν δεν αντέχετε άλλο την ώρα που έχουμε ενάμιση εκατομμύριο άνεργους, να παραιτηθείτε».

Ο κ. Γεωργιάδης εμφανώς ενοχλημένος από την τοποθέτηση του εκπροσώπου των εργαζομένων υπενθύμισε τον θεσμικό του ρόλο λέγοντας χαρακτηριστικά,

«Είμαι ο προϊστάμενός σας. Λόγω πνεύματος των Χριστουγέννων δεν θα κάνω αυτό που έπρεπε».

Διαφωνία υπήρξε σχετικά και με το ύψος των αποδοχών των γιατρών του ΕΟΠΥΥ καθώς ο κ. Αποστολόπουλος σημείωσε πως ο μισθός τους σε σχέση με τις ώρες απασχόλησης κρίνεται χαμηλός.

«1.750 ευρώ για πεντέμισι ώρες είναι ο μισθός σας. Να τα ξέρει ο κόσμος», απάντησε ο κ. Γεωργιάδης.

Δείτε τα βίντεο από το Mega.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ