Δυσαρεστημένο το ΠΑΣΟΚ με τον Βρούτση

Δυσαρεστημένο το ΠΑΣΟΚ με τον Βρούτση

 

Τη δυσαρέσκειά της για την απόρριψη των διατάξεων που περιλαμβάνει η τροπολογία που είχε καταθέσει η Κ. Ο. του ΠΑΣΟΚ για ορισμένες κοινωνικά ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, εκφράζει η Χαριλάου Τρικούπη.

“Δυστυχώς παρά τις προσπάθειες του εισηγητή του ΠΑΣΟΚ Γ. Ντόλιου, του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου Π. Κουκουλόπουλου και του αρμόδιου εισηγητή της Κ. Ο.   Γ. Κουτσούκου, ο Υπουργός Εργασίας δεν δέχθηκε καμία από τις διατάξεις που περιλαμβάνει η τροπολογία” τονίζει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του αναφορικά με την τροπολογία που συζητήθηκε σήμερα στη βουλή

“Επισημαίνουμε ως ιδιαίτερα αρνητικό το γεγονός αυτό, με δεδομένο ότι πρόκειται για ρυθμίσεις που καλύπτουν ανάπηρους, υπερήλικες ανασφάλιστους, και άνεργους που δεν καλύπτονται από ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, συνολικά  515.000 πολίτες” αναφέρει το ΠΑΣΟΚ και υπενθυμίζει ότι ότι το ΠΑΣΟΚ είχε ζητήσει  και το 2012 από την Κυβέρνηση να ληφθεί μέριμνα γι’ αυτές τις κατηγορίες του πληθυσμού.

“Κάτι που τελικά δεν έγινε αποδεκτό με την αιτιολογία της απόκλισης από τους στόχους του προγράμματος, η συνέχιση του οποίου ήταν απαραίτητη για την έξοδο της χώρας από την κρίση.  Τώρα όμως που με τις θυσίες του Ελληνικού λαού η χώρα έχει Πρωτογενές Πλεόνασμα, υπάρχουν οι δυνατότητες και οι πόροι για να διορθωθούν  αδικίες και να  ενισχυθεί η κοινωνική συνοχή. Κι αυτό αποτελεί βαθειά  πίστη μας και δέσμευσή μας προς τους πολίτες. Υπενθυμίζουμε ότι είναι στοιχείο της συμφωνίας με τους εταίρους μας η διανομή του 70% του πρωτογενούς πλεονάσματος που θα επιτευχθεί καθ’ υπέρβαση του στόχου” σημειώνει το ΠΑΣΟΚ.

“Το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει την πίεση προς την Κυβέρνηση, προκειμένου  να  αποδεχθεί και να εφαρμόσει τα συγκεκριμένα μέτρα  που στηρίζουν φτωχούς και αδύναμους συνανθρώπους μας, τα θύματα της κρίσης”, προσθέτει.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ