Στο μικροσκόπιο ολόκληρη η κοινοβουλευτική ομάδα της ΧΑ

Στο μικροσκόπιο ολόκληρη η κοινοβουλευτική ομάδα της ΧΑ

Σε νέα φάση περνάει η ανάκριση για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, μετά τα αποκαλυπτικά στοιχεία, που προήλθαν από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τις κατ’ οίκον έρευνες στα σπίτια του αρχηγού της, Νίκου Μιχαλολιάκου και των βουλευτών Ηλία Κασιδιάρη, Νίκου Μίχου και Γιάννη Λαγού.

Το αποδεικτικό υλικό που έχει στα χέρια της η Δικαιοσύνη από τα βίντεο και τις φωτογραφίες, το οποίο εμφανίζει τη στρατιωτικού τύπου δομή, οργάνωση και δράση της Χρυσής Αυγής, η ύπαρξη οπλισμού και οι φωτογραφίες, που καταδεικνύουν χρήση όπλων από στελέχη της οργάνωσης, καθώς και από βουλευτές της, οδηγούν την ανάκριση στην πιθανότητα απαγγελίας νέων κατηγοριών, για παράβαση του άρθρου 135 του Ποινικού Κώδικα, που διώκει σε βαθμό κακουργήματος τις προπαρασκευαστικές πράξεις για κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Δικαστικές πηγές τόνισαν στο Εθνος ότι το ενδεχόμενο μιας τόσο σοβαρής ποινικής εξέλιξης θα σηματοδοτήσει σημαντικές εξελίξεις και στο πολιτικό σκηνικό.

Οι εφέτες ανακρίτριες μελετάνε τα νέα στοιχεία που δείχνουν παραστρατιωτικού τύπου oργάνωση, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν θα επεκτείνουν τις ποινικές διώξεις και εναντίον των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, που είναι ήδη υπόδικοι για διεύθυνση και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης.

Με βάση δε το γεγονός ότι στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης έχουν μπει δεκάδες δικογραφίες από όλη την Ελλάδα, που αφορούν υποθέσεις με περιστατικά βίας και παραβατικότητας της Χρυσής Αυγής, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να βρεθούν υπόδικοι το σύνολο σχεδόν της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής.

Παράλληλα, το ενδεχόμενο άσκησης συμπληρωματικών ποινικών διώξεων για το κακούργημα των προπαρασκευαστικών πράξεων για κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος αναμένεται να ανοίξει ακόμη περισσότερο τον κύκλο των κατηγορουμένων – μελών της οργάνωσης, που χωρίς τους 9 υπόδικους βουλευτές ανέρχονται ήδη σε 35.

Ακόμη, εκτός από τους τρεις βουλευτές Στάθη Μπούκουρα, Παναγιώτη Ηλιόπουλο και Γιώργο Γερμενή, που είναι κατηγορούμενοι για διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απολογούνται στις 11 Ιανουαρίου, δέκα ακόμη άτομα, που φέρονται ότι είχαν περιφερειακό ρόλο στη Χρυσή Αυγή, έχουν κληθεί σε απολογία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς φέρονται να εμπλέκονται σε δικογραφίες που αφορούν βίαιες και αιματηρές επιθέσεις ανά την Ελλάδα.

Οι ανακρίτριες συνεχίζουν την έρευνά τους, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να συνεχιστούν οι αιφνιδιαστικές έφοδοι και σε σπίτια άλλων εμπλεκομένων βουλευτών, όπως έγινε με τους Μπούκουρα – Γερμενή – Ηλιόπουλο, στα σπίτια των οποίων πραγματοποιήθηκε έφοδος της Αντιτρομοκρατικής την περασμενη βδομάδα.

 

 

Παράλληλα, οι ανακρίτριες αναμένεται ότι θα καλέσουν σε συμπληρωματική απολογία τους ήδη κατηγορούμενους βουλευτές, Ηλία Κασιδιάρη, για τα επεισόδια στο Ηράκλειο της Κρήτης και, Ηλία Παναγιώταρο, για διατάραξη κοινής ειρήνης, καθώς επίσης και τον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο για παράνομη λειτουργία ραδιοερασιτεχνικού σταθμού.

Παράλληλα θα διερευνήσουν και τις 34 δικογραφίες που αφορούν τη δράση της Χρυσής Αυγής, τις οποίες είχε συμπεριλάβει στο πόρισμά του και ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαρ. Βουρλιώτης, ενώ παραμένει σε εκκρεμότητα η διερεύνηση φορολογικής φύσεως αδικημάτων (αλλά και του εγκλήματος της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες).

 

Πηγή: Εθνος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ