Απάντηση Κουκουλόπουλου στον Κουίκ

Απάντηση Κουκουλόπουλου στον Κουίκ

 

“Δεν με εκπλήσσει η επίθεση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Τέρενς Κουίκ προς το πρόσωπο μου, καθώς κινείται στη γνωστή, αλλά επικίνδυνη για τους πολίτες και τη χώρα, γραμμή του κόμματος του” τονίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ απαντώντας στον κ. Κουίκ.

“Λεκτική βία, επιτηδευμένα υψηλοί τόνοι, μονοπωλιακή εκμετάλλευση της δήθεν «αγάπης προς την πατρίδα» και ξεκάθαρη παραποίηση των θέσεων και των απόψεων όλων των άλλων.

Με τα εθνικά θέματα, όμως, δεν μπορούμε να παίζουμε.  Το έκαναν πολλές φορές μέχρι σήμερα, τόσο ο αρχηγός του όσο και τα άλλα στελέχη των ΑΝ.ΕΛ., για μια σειρά σημαντικών και κρίσιμων θεμάτων. Η συνταγή είναι γνωστή: συνειδητή και σκόπιμη παραπληροφόρηση των πολιτών, τις ώρες που οφείλουμε όλοι μας να διατηρήσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα γίνεται το φρόνημα του ελληνικού λαού” επισημαίνει.

Όπως σημειώνει ο κ. Κουκουλόπουλος, η σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών “βάζει τα πράγματα στη θέση τους λέγοντας ότι: «οι ιστορικές και γεωγραφικές αναφορές, ιδίως σε μια περιοχή με έντονη ιστορική φόρτιση, όπως τα Βαλκάνια, πρέπει να γίνονται πάντοτε με ιδιαίτερη προσοχή”.

“Σήμερα πλέον το μόνο κριτήριο είναι η τήρηση του διεθνούς δικαίου και άρα των κανόνων που διέπουν τις σχέσεις καλής γειτονίας, οι οποίες βασίζονται στο σεβασμό της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας όλων των κρατών της περιοχής. Για την Ελλάδα – που θα μπορούσε, προφανώς, να κάνει πάρα πολλές ιστορικές αναφορές- αυτή είναι μια θεμελιώδης, αυτονόητη και απαράβατη θέση».

Οι ανέξοδοι λεονταρισμοί του κ. Κουίκ το μόνο που προσφέρουν αυτές τις ώρες είναι τις χειρότερες δυνατές υπηρεσίες στην πατρίδα και τους πολίτες”, καταλήγει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

 

 

    

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ