ΒΙΝΤΕΟ-Χατζηδάκης: Δεν θα συμφωνήσουμε με κάθε κόστος

ΒΙΝΤΕΟ-Χατζηδάκης: Δεν θα συμφωνήσουμε με κάθε κόστος

Για την διαπραγμάτευση με την τρόικα στο ζήτημα των πλειστηριασμών μίλησε ο Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Star. Ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας τόνισε ότι η συμφωνία για τους πλειστηριασμούς δεν θα επιτευχθεί με οποιοδήποτε κόστος και πως στόχος της κυβέρνησης είναι να προωθηθεί μια δίκαιη λύση.

«Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια για να βρεθεί μια δίκαιη λύση. Να προστατευθούν οι αδύναμοι και να πληρώσουν τα μεγάλα ψάρια», τονίζει ο κ. Χατζηδάκης.

Παράλληλα ενόψει της σημερινής συνάντησης με το κλιμάκιο της τρόικας αποκάλυψε ότι η Βουλή θα κλείσει στις 20 Δεκεμβρίου παρά τις πιέσεις των εκπροσώπων των δανειστών για παράταση της λειτουργίας της μέσα στις γιορτές.

Ακόμη ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να επιβάλλει στις τράπεζες ένα αυστηρό πλαίσιο προϋποθέσεων για την κεφαλαιακή τους επάρκεια καθώς σε διαφορετική περίπτωση «θα κληθούν να βάλουν το χέρι στην τσέπη οι φορολογούμενοι και οι καταθέτες», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος χαρακτήρισε το πρόγραμμα ΕΣΠΑ ως μια τονωτική ένεση για την ελληνική οικονομία και την αγορά.

 

Δείτε το βίντεο του Star

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ