ΒΙΝΤΕΟ-Άδωνις: Δεν μπορεί ο γιατρός να απεργεί όπως όλοι

ΒΙΝΤΕΟ-Άδωνις: Δεν μπορεί ο γιατρός να απεργεί όπως όλοι

Την πίστη του στη μεταρρύθμιση που προωθείται στον τομέα της υγείας εξέφρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1. Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι με την ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης αυτή, ο πολίτης δεν θα πληρώνει τίποτα και στράφηκε κατά των γιατρών που απεργούν.

«Η απεργία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα. Οι γιατροί όμως δε μπορεί να απεργούν όπως όλοι».

Παράλληλα διαβεβαίωσε πως τα ακυρωθέντα ραντεβού στον ΕΟΠΥΥ θα γίνονται κανονικά τα απογεύματα στα ιατρεία των συμβεβλημένων ιατρών του οργανισμού και κάλεσε τους πολίτες να μη παρασύρονται από τους συνδικαλιστές.

Επίσης, αναφορικά με την τιμή των φαρμάκων προανήγγειλε ότι η μείωσή της θα φέρει και χαμηλότερη συμμετοχή του ασφαλισμένου στην φαρμακευτική δαπάνη, ενώ στάθηκε στο χαμηλό ποσοστό συμμετοχής στο φάρμακο στην Ελλάδα συγκριτικά με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Ο κ. Γεωργιάδης δεσμεύτηκε ακόμη να εξασφαλίσει την παρουσία ιατρικού προσωπικού σε ολόκληρη τη νησιωτική Ελλάδα ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κατάθεσης εναλλακτικής πρότασης για το εισιτήριο των 25 ευρώ στα δημόσια νοσοκομεία.

Τέλος, σε αντιπαράθεση που είχαν ο υπουργός Υγείας με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Στρατούλη, ο κ. Γεωργιάδης επέμεινε στη θέση του σχετικά με το απαράδεκτο της απεργίας των ιατρών.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ