Έρχεται ο Γιοχάνες Χαν

Έρχεται ο Γιοχάνες Χαν

 

Την Κρήτη και την Αθήνα επισκέπτεται, στις 11 και 12 Δεκεμβρίου, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, Γιοχάνες Χαν, προκειμένου να συμβάλει στην καλύτερη προετοιμασία για τις περιφερειακές επενδύσεις, στην περίοδο 2014-2020.

Αύριο Τετάρτη, θα επισκεφθεί αρχικά την Κρήτη, όπου θα έχει επαφές με εκπροσώπους της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, καθώς και με επιχειρηματίες και, στη συνέχεια, θα μεταβεί στην Αθήνα. Ο Επίτροπος Γ. Χαν θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκη.

Στις 11 το πρωί της Πέμπτης, ο κ. Χαν, μαζί με τον δήμαρχο της Αθήνας, Γ. Καμίνη, θα παρουσιάσουν το σχέδιο αστικής ανάπτυξης «Έργο Αθήνα» του δήμου Αθηναίων. Το έργο αυτό χαρακτηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «μεγάλη καινοτομία», καθώς για πρώτη φορά δήμος χρηματοδοτείται απευθείας από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ. Το ποσόν της χρηματοδότησης ανέρχεται σε 120 εκατ. ευρώ και αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που περιλαμβάνει 72 έργα για την επιχειρηματική, κοινωνική και περιβαλλοντική αναζωογόνηση της Αθήνας, αλλά και για τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης.

«Τα αποτελέσματα θα είναι ορατά ως το τέλος του 2014», όπως δηλώνει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Π. Καρβούνης, προσθέτοντας ότι «θα υπάρχει ένα πρόγραμμα για κάθε πολίτη: τον επιχειρηματία, τον καταναλωτή, τον περιπατητή, τον οικογενειάρχη, τον άνεργο».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ