Αιχμές του ΠΑΣΟΚ κατά του Άδωνι

Αιχμές του ΠΑΣΟΚ κατά του Άδωνι

 

Οι εξαγγελίες του υπουργείου Υγείας για τα ψυχιατρικά νοσοκομεία δημιουργούν αβεβαιότητα για την υλοποίηση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης, τονίζει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του, καλώντας τον αρμόδιο υπουργό να προχωρήσει άμεσα σε διάλογο με τις διοικήσεις και το προσωπικό αυτών των νοσοκομείων.

 

“Τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στους τομείς της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, στις εισαγωγές για νοσηλεία, στην επανένταξη στη κοινωνία και την απoασυλοποίηση των χρόνιων Ασθενών. Στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία απευθύνεται η πιο ευπαθής ομάδα του πληθυσμού, οι ψυχικά πάσχοντες, που ραγδαία αυξάνονται λόγω οικονομικής κρίσης” σημειώνει ο Τομέας Υγείας του ΠΑΣΟΚ, για την Ψυχική Υγεία.

 

“Το Δημόσιο Σύστημα Ψυχικής Υγείας στηρίζεται κατά 80% στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία και στο υπόλοιπο 20% από τους Ψυχιατρικούς Τομείς των Γενικών Νοσοκομείων. Απαιτείται να δημιουργηθούν νέοι Ψυχιατρικοί Τομείς στα Γενικά Νοσοκομεία.

Σήμερα όμως επιχειρείται η κατάργηση των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων χωρίς να δημιουργούνται αντίστοιχες υπηρεσίες στα Γενικά Νοσοκομεία” επισημαίνει.

 

“Οι εξαγγελίες του Υπουργείου Υγείας κάθε άλλο παρά δημιουργούν βεβαιότητα για την υλοποίηση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης. Αντίθετα οδηγούν σε ανασφάλεια τους εργαζόμενους στο χώρο, μιας και ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε ο σχετικός διάλογος. Το ΠΑΣΟΚ σέβεται ιδιαίτερα την προσφορά των μη κυβερνητικών οργανώσεων που συμμετέχουν στην αποασυλοποίηση χρόνια ασθενών. Όμως αυτό δεν αρκεί. Χρειάζονται απόλυτα και τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία, φυσικά με την απαραίτητη μετεξέλιξη και μετασχηματισμό τους” αναφέρει το ΠΑΣΟΚ καταλήγοντας:

 

“Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να προχωρήσει άμεσα σε διάλογο με τις Διοικήσεις και το Προσωπικό στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία- καθώς και με τους φορείς των συγγενών ψυχικά πασχόντων ασθενών- ώστε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση και να διασφαλισθεί η σωστή παροχή υπηρεσιών και η προοπτική επανένταξης στην κοινωνία για τους ψυχικά πάσχοντες’.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ