ΒΙΝΤΕΟ-Σαμαράς: «Για πρώτη φορά εδώ και χρόνια, η χώρα μας δεν θα χρειαστεί δανεικά»

ΒΙΝΤΕΟ-Σαμαράς: «Για πρώτη φορά εδώ και χρόνια, η χώρα μας δεν θα χρειαστεί δανεικά»

 

«Για πρώτη φορά εδώ και χρόνια, η χώρα μας δεν θα χρειαστεί δανεικά», δήλωσε από το βήμα της Βουλής για τον προϋπολογισμό και την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, επισημαίνοντας ότι «όλοι μας επιζητούμε την αποδέσμευση από το μνημόνιο και αυτό είναι το πρώτο βήμα, για να αποδεσμευτούμε από το μνημόνιο. Έτσι, εξασφαλίζεται και η πραγματική εθνική μας ανεξαρτησία. Όχι με δανεικά».

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε εμφατικά στα αποτελέσματα του προϋπολογισμού του 2013 και το πρωτογενές πλεόνασμα για την ενίσχυση της διαπραγματευτικής ικανότητας της χώρας, λέγοντας ότι «αυτά είναι η πραγματική επανάσταση και όχι η επανάσταση του ψέματος που είπε απόψε ο κ. Τσίπρας».

«Όπως συμβαίνει με όλες τις επαναστάσεις, έγιναν πολλές θυσίες, για να πετύχουν αυτές τις επαναστάσεις. Αντίθετα, όμως, με άλλες ψευδεπίγραφες επαναστάσεις, οι δικές μας πιάνουν τόπο και βάζουν τη χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης», υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς.

«Η Ελλάδα δεν χρεωκόπησε και αυτό είναι επιτυχία. Και ενώ καταρρέαμε από πλευράς ανταγωνιστικότητας, τώρα βελτιωνόμαστε σε όλους τους δείκτες και αυτό είναι μία πραγματικότητα που μόνο οι λαϊκιστές δεν βλέπουν», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Επίσης, ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι το 2014 θα είναι έτος ανάκαμψης.

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός άσκησε σφοδρή κριτική κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Είστε προβλέψιμοι, γιατί δεν έχετε πολιτική, έχετε φανατισμό» και υπογράμμισε: Σας ενοχλεί κάθε φορά που ακούτε τη λέξη επιτυχία. Αυτό είναι τύφλωση από ιδεοληψία».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι οι κατοικίες των αδυνάμων, των ανέργων και των μεσαίων στρωμάτων θα παραμείνουν προστατευμένες.

Δείτε τα βίντεο:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ