Βενιζέλος: Υπάρχει διάθεση για ομαδική δουλειά

Βενιζέλος: Υπάρχει διάθεση για ομαδική δουλειά

«Υπάρχει διάθεση για ομαδική δουλειά με χειροπιαστά αποτελέσματα», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντηση με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας.

«Η αιρετή περιφέρεια είναι το μεγάλο εργαλείο, τώρα που στόχος είναι η ανάκαμψη της πραγματικής οικονομίας, τα περιφερειακά μοντέλα ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας, τώρα που πρέπει να δώσουμε απάντηση στο δραματικό πρόβλημα της ανεργίας και κυρίως της ανεργίας των νέων, τώρα που πρέπει να αξιοποιήσουμε τους πόρους του νέου ΕΣΠΑ» υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Επίσης σημείωσε ότι η αιρετή περιφέρεια μπορεί να απορροφήσει κονδύλια, να πάρει πρωτοβουλίες και να εκφράσει τις τοπικές ανάγκες, και δήλωσε ικανοποιημένος γιατί, όπως είπε, «ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας και πολιτικού χρώματος, υπάρχει μία ενιαία διάθεση, μία ενιαία εθνική στρατηγική ανασυγκρότησης των περιφερειών και άρα όλης της χώρας» και διότι «υπάρχει διάθεση για ομαδική δουλειά με χειροπιαστά αποτελέσματα».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών, Γιάννης Σγουρός, επεσήμανε: «Ο στόχος μας είναι να μειώσουμε την απόσταση από την κεντρική διοίκηση και οι περιφέρειες, ως χρήσιμα εργαλεία, να είναι χρήσιμοι για τους πολίτες». Επιπλέον, χαρακτήρισε τη συνοχή «λέξη-κλειδί» διότι, όπως τόνισε, «με αυτή θα κερδίσουμε πάρα πολλά, ενώ με τη μη σωστή συνεργασία μεταξύ τοπικής αυτοδιοίκησης β’ βαθμού και κεντρικής διοίκησης δεν θα είναι καλά τα αποτελέσματα».

Τέλος, τόνισε ότι στο θέμα της απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων «πρέπει όλοι μαζί να βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις για να επωφεληθούν οι πολίτες».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ