Θυελλώδης σύσκεψη Άδωνι – «γαλάζιων» γιατρών

Θυελλώδης σύσκεψη Άδωνι – «γαλάζιων» γιατρών

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Ένταση, υψηλοί τόνοι αλλά και διαπληκτισμοί σημειώθηκαν κατά την ενημερωτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ μεταξύ του υπουργού Υγείας Α. Γεωργιάδη, του υφυπουργού Α. Μπέζα και των «γαλάζιων» γιατρών.

Ουσιαστικά στόχος της συνάντησης ήταν να πέσουν οι τόνοι μεταξύ των δύο πλευρών και να βρεθεί η «χρυσή τομή». Άλλωστε ένα σημαντικό ποσοστό των νοσοκομειακών γιατρών υποστηρίζει συνδικαλιστική παράταξη της ΝΔ.

Από τα πρώτα λεπτά φάνηκε πως ο στόχος δεν πρόκειται να επιτευχθεί. Η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη και οι υψηλοί τόνοι κυριάρχησαν στην συζήτηση με τον υπουργό Υγείας ο οποίος παρέμεινε αμετακίνητος στις θέσεις του για το θέμα της διαθεσιμότητας. «Είμαστε ΝΔ, δεν θα μας διαγράψεις εσύ.» φώναζαν οι «γαλάζιοι» γιατροί του ΕΟΠΥΥ. Ενώ η φράση «ντροπή» επαναλαμβάνονταν συνεχώς.

Τα επιχειρήματα που επικαλέστηκε ο υπουργός Υγείας για τα όσα συνέβαιναν στο σύστημα υγείας τα προηγούμενα χρόνια όχι μόνο δεν ηρεμούσε την κατάσταση αλλά ήταν σαν ρίχνει λάδι στην φωτιά.

Οι «γαλάζιοι» συνδικαλιστές τον κατηγόρησαν για τις δηλώσεις στήριξης στην τρόικα και για το γεγονός ότι είχε υποστηρίξει πως δεν θα γίνουν απολύσεις Ωστόσο δεν έλειψαν και οι αντιπαραθέσεις ακόμα και μεταξύ των γιατρών για την απεργία η οποία συνεχίζεται με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι, οι χρόνια πάσχοντες και οι συνταξιούχοι.

Η ένταση συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ χωρίς να υπάρξει αποτέλεσμα μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και των «γαλάζιων» συνδικαλιστών.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ