Κυβέρνηση σε νευρική κρίση

Κυβέρνηση σε νευρική κρίση

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Χαμηλό βαρομετρικό επηρεάζει το εσωτερικό της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά την ώρα που παραμένουν ανοιχτά – όχι όμως με τον ίδιο βαθμό προόδου στις συζητήσεις – όλα τα μέτωπα με την τρόικα.

Μέχρι στιγμής η εικόνα της κυβέρνησης από την υποτονική συζήτηση για τον Προϋπολογισμό είναι τουλάχιστον απογοητευτική καθώς κανείς από το υπουργικό συμβούλιο δεν βρέθηκε χθες στα υπουργικά έδρανα να υπερασπιστεί τον Γιάννη Στουρνάρα στις «γαλάζιες» βολές που δέχθηκε από πολλούς βουλευτές.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το Μέγαρο Μαξίμου ετοιμάζεται να φέρει σε «πακέτο» όλες τις δύσκολες αποφάσεις μπροστά στους βουλευτές – ίσως και την επόμενη εβδομάδα αν υπάρξει συμφωνία για τους πλειστηριασμούς – με τους περισσότερους εξ’ αυτών να μην γνωρίζουν καμία λεπτομέρεια για τις συζητήσεις με την τρόικα.

Το κλίμα αυτό που δεν αφορά μόνο στον Γ. Στουρνάρα αλλά και τους Κ. Αρβανιτόπουλο και Α. Γεωργιάδη. Όπως έχει γράψει το real.gr ο Αντώνης Σαμαράς έχει στείλει μήνυμα μέσω των στενών του συνεργατών σε όλους τους βουλευτές να μην προκαλούν «φθορά» στους υπουργούς με επιθέσεις τους ρίχνοντας έτσι «νερό στο μύλο του ΣΥΡΙΖΑ». Οι προτροπές δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να πιάνουν τόπο τουλάχιστον για τον υπουργό των Οικονομικών ο οποίος άκουσε χθες το ΠΑΣΟΚ να λεει ότι δεν θέτει θέμα απομάκρυνσης του -λίγες ώρες μετά τα όσα σκωπτικά είπε για τον ίδιο από τις Βρυξέλλες ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σενάρια ανασχηματισμού

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος απέφυγε χθες να σηκώσει τους τόνους απέναντι στον Γ. Στουρνάρα ενώ και στη ΝΔ γίνεται μεγάλη προσπάθεια από στελέχη της Λ. Συγγρού για να πέσουν οι τόνοι με τον υπουργό των Οικονομικών.

Χωρίς κανείς να το παραδέχεται δημοσίως, οι βουλευτές της συγκυβέρνησης έχουν ήδη αρχίσει να συζητούν σενάρια ανασχηματισμού όταν κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές, επιτευχθεί συμφωνία για το χρέος και ο Αντώνης Σαμαράς «απεγκλωβιστεί» από τις εσωτερικές κόντρες για την τρόϊκα.

Από το Μέγαρο Μαξίμου δεν έγινε κανένα σχόλιο για τα όσα ακούστηκαν χθες στη βουλή καθώς όλοι γνωρίζουν ότι μέχρι να ολοκληρωθεί η συζήτηση τα μεσάνυχτα του Σαββάτου θα υπάρξουν και άλλα «χτυπήματα» από βουλευτές της συγκυβέρνησης. Συνεργάτες του κ. Σαμαρά εκτιμούν ότι οι περισσότεροι βουλευτές μέσα από τη συζήτηση του προϋπολογισμού προσπαθούν να μεταφέρουν τα όσα ακούν στις εκλογικές τους περιφέρειες επιλέγοντας τις περισσότερες φορές τον πλέον… πρόσφορο «στόχο» που παραδοσιακά είναι ο υπουργός των Οικονομικών.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ